Alkar do super važne pobjede protiv Šibenika, za Ivana Omrčena prikupljeno 18 tisuća kuna

Piše: Josip Grčić
Foto: Antonio Mirko Macan

Do super važne pobjede došao je Alkar kao domaćin Šibeniku. Sinjska družina od početka je reakcijama u obje strane “vodu na mlin” dovela na svoj koridor, ali u samoj završnici gotovo sve prosula. Imali su Šibenčani priliku za pravo čudo, ali se iz junaka u tragičara pretvorio gostujući Kordić i “u nepovrat” bacio nove bodove…

Alkar – Šibenik 91-86
(30-17, 27-15, 14-22, 20-32)

Sinj. GSD Ivica Glavan – Ićo. Gledatelja: 400
Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Josip Jurčević (Split), Marko Mustapić (Zagreb)

Alkar: Šipić (16), Vučić (12), Markulin (12), Marić (4), Brown (28), Šamadan (8), Svalina (11), Šimunović-Erpušina, Jurela, Žuljević, Pralija. Trener: Srđan Helbich
Šibenik: Mileković (14), Vuko (7), Paić (12), Nakić (14), Šarić (4), Bašić (14), Slavica (11), Vlaić, Gulin (2), Klepo, Rajčić, Korać. Trener: Miro Jurić

Fantastično je Alkar ušao u susret, očigledno je na vidjelo izlazila želja domaćih igrača koji su teret “opasne zone” shvatili s pravom težinom. Uz odličnu obranu, u kojoj se istaknuo Šipić, bezidejni su bili gosti pa je nalet Sinjana u prvom periodu zasluženo imao i rezultatski preslik (30-17). “Slobodan pad” gostiju krenuo je dvjema tricama Browna na koje je još jednu dodao Markulin.

Sve slabe točke Šibenika Alkar je iskoristio i u drugom periodu. Ponovno je kod Sinjana funkcioniralo s obje strane, a nevjerojatan podatak je bio čak sedam trica u prvih dvadeset minuta koje su domaćini pogađali doslovce sa svih strana. Nije mnogo odjeka imalo niti nekoliko minuta odmora trenera Jurića koji je barem koliko-toliko pokušavao smirivati svoje momke.

Počela se “iz zimskog sna” buditi šibenska momčad u trećem periodu, u dva je navrata mini serijom (6-0) nagnala domaćeg stratega na minutu odmora, ali i dalje je sinjska momčad ubojito postupala u napadu i nije dopuštala iznenađenja sve do posljednje četvrtine u kojoj su Sinjani nevjerojatno stali.

Vrijeme nikako nije bilo saveznik Šibeniku u posljednjem desetominutnom razdoblju, ali ipak su gosti pokazali kako ništa nije nemoguće. Posljednja minuta ponovno je imala veliku dozu uzbuđenja – nakon namjerne Markulina Šibenčani su došli do svega -3, potom je odlično reagirao i Korać 14 sekundi prije kraja, a onda iz junaka postao tragičar nakon što je odlučnu loptu bacio “u nepovrat”.

U idućem kolu Alkar je gost Boscu.

Uz odličnu košarkašku priču nadasve lijepa pisana je za teško oboljelog, bivšeg košarkaša Alkara i Cetine Ivana Omrčena. Na ulazu u dvoranu prikupljeno je 10 tisuća kuna, 8 su još nadodali igrači i Uprava Alkara, a, kako nam je rekao i dogradonačelnik Denis Glavan, grad Sinj će uplatiti još 5 tisuća kuna za Ivana.