Alkar dobro odreagirao u prvom dijelu i sve prosuo u nastavku protiv Cedevite

Autor: Josip Grčić

Košarkaška poslastica u Sinju nije ponudila čudo koje su svi košarkaški zaljubljenici u viteškom gradu sanjali. Dobro su odreagirali domaćini u prva dva perioda, a onda je kraj svim nadanjima “splasnuo” na početku treće četvrtine kada su serijom 7-0 gosti pokazali tko će sa sinjskog uzavrelog terena “uzdignutih glava”…

ALKAR – CEDEVITA 79:96
(22-21, 13-22, 23-24, 21-29

Sinj. Dvorana `Ivica Glavan-Ićo´. Gledatelja: 450
Suci: Luka Kardum (Šibenik), Nikola Perlić (Velika Gorica), Gordan Terlević (Rijeka)

Alkar: Brown (17), Jurela(3), Pralija, Modrić (2), Šimunović-Erpušina (2), Markulin (16), Marić (14), Šipić (10). Svalina (5), Vučić (10).
Cedevita: Wideman (12), Perković(15), Jordano (9), Ćorić (16), Bošnjak (10), Vitali (7), Popić (10), Čubrilo (2), Vladović (15).

Odlično je Alkar krenuo u susret, pokazao veliku želju za čudom protiv favorizirane Cedevite i potpuno promijenio očekivane odnose snaga u Sinju. Odlična obrana i nekoliko vrlo dobrih reakcija Gabrijela Marića vodu su donijele “na mlin” Sinjana koji su odličan početak gotovo potpuno prosuli u samoj završnici prvog perioda kada vodstvo Zagrepčana, nakon gotovo osam minuta, vraća Popić.

Igralo se koš za košem u nastavku, malo je sreće falilo Sinjanima pa je koševima Vladovića Cedevita u šestoj minuti drugog dijela došla do +4 što je nagnalo trenera Helbicha na minutu odmora. Nije ni ta reakcija bila dovoljna za umirivanje domaćih košarkaša, ali je i blaga inicijativa Zagrepčana u nastavku “urodila plodom” tek u završnici kada za konačnih -8, na poluvremenu, pogađa sa zvukom sirene Jordano.

Nada Sinjana u neizvjestan ishod do kraja utakmice gotovo je u potpunosti “splasnula” u trećem periodu u kojem su Zagrepčani, blago rečeno, uzeli ponuđeno. Bilo je za ne povjerovati koliko je i sreća otišla mimo Alkara kojemu je iz koša “curilo” moguće i nemoguće, a serija 7-0 Cedevite, minutu prije kraja, potvrdila je ipak nešto realniji odnos kvalitete i moći u punoj Gradskoj dvorani.

Do kraja susreta stvari se nisu mnogo promijenile što se terenske priče tiče, ali ono vrijedno spomena bilo je i nekoliko posljednjih minuta koje su pripale redom mlađima u dresu Alkara, a svoj premijerni nastup upisao je i junior Frano Pralija.

U idućem kolu Alkar će na gostovanje kod Škrljeva nakon jednomjesečne stanke.