Alkar domaćin poluzavršnice juniorskog Prvenstva Hrvatske, sutra od 13h protiv prvaka ABA lige – zagrebačke Cibone

Piše: Milan Buljan

U Sinju će se od 11.-14.5. održati poluzavršnica juniorskog Prvenstva Hrvatske, a juniori Alkara će, nakon dugih 25 godina, ponovno imati priliku sudjelovati u ovom rangu natjecanja.

Mlađe kategorije sinjskog Alkara ove godine bilježe iznimne rezultate, napredak je ogroman, a prava poslastica sprema nam se u narednim danima kada su KK Alkar i Grad Sinj domaćini poluzavršnice juniorskog prvenstva Hrvatske na kojem se okupilo 16 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske, uključujući i juniorskog ABA prvaka – zagrebačku Cibonu s kojom Alkar otvara samo natjecanje. Od tih 16 ekipa u Sinju će se nadmetati njih osam i biti će podijeljeni u dvije grupe, dok će preostalih osam svoje utakmice igrati u Zagrebu gdje je domaćin Bosco. Alkar se tako smjestio u Grupi 1 zajedno s Cibonom, Šibenikom i Podravcem, dok Grupu 2 čine Kvarner 2010, Zadar, Dubrava i Vinkovci. Alkar u subotu od 13h otvara prvenstvo utakmicom s Cibonom.

O svemu smo razgovarali i s trenerom sinjskih juniora – Denisom Bobetom. On nam je istaknuo kako su iznimno ponosni na ovaj plasman kojeg su juniori Alkara čekali dugih 25 godina, naveo je koji igrači će izostati, ali i najavio igranje pojedinih kadeta. Također dao je komentar i na samu organizaciju:

Nakon 25 godina opet smo na poluzavršnici prvenstva Hrvatske što nas čini ponosnima i jedva čekamo da počne prva utakmica. Ovo je šlag na tortu ove sezone koju su naši juniori izgurali igrajući paralelno juniorsku i B1 ligu. Nije nam isti sastav kao tokom sezone, nedostaje Žuljević kao jedna od glavnih karika, uz još neke igrače…ali što je-tu je, vremena za plakanje nema, tako da će se otvoriti prostor nekim kadetima da osjete ovaj rang natjecanja gdje će se na jednom mjestu naći svi najbolji mladići koje hrvatska košarka može ponuditi. Odmah prva utakmica protiv ABA prvaka Cibone na čelu s Rokom Prkačinom, ali se nadam da će to samo dodatno motivirati moje igrače, da će naši Alkari biti puni samopouzdanja i da Cibosima nećemo biti lak protivnik. Organizacija je sama po sebi jako zahtjevna, trebalo je osigurati dvoranu, smještaj i prehranu ekipa kao i sudaca. Treba osigurati prijenose uživo i kompletnu statistiku svih utakmica tijekom sva 4 dana turnira, doktore, zaštirare. Isto tako prijevoz do dvorane i povratak natrag. Još masu popratnih tehničkih stvari, ali uprava se stvarno potrudila i mislim da će sve glatko teći i proći u najboljem redu.

Denis Bobeta, trener juniora KK Alkar

Pozivamo sve simpatizere sinjskog Alkara i sve one koji uživaju u košarci da uveličaju ovaj uistinu velik događaj te da napune tribine Gradske sportske dvorane, a ponajviše da velikim pljeskom i hukom s tribine podrže naše juniore koji nakon dugih 25 godina ponovno brane boje grada Sinja na jednom ovako prestižnom natjecanju. Pogledajte kako će izgledati budućnost hrvatske košarke, a vjerujemo da nećete ostati uskraćeni i za brojne lijepe poteze. Vidimo se !!!

Raspored – subota – 1. kolo:
GRUPA 1
13,00 h: Cibona – Alkar
15,15 h: Šibenik – Podravac
Grupa 2
17,30 h: Kvarner – Vinkovci
19,45 h: Zadar – Dubrava

Raspored – nedjelja – 2. kolo:
GRUPA 1
11,30 h: Alkar – Podravac
13,45 h: Cibona – Šibenik
GRUPA 2
16,00 h: Vinkovci – Dubrava
18,15 h: Kvarner – Zadar

Raspored – ponedjeljak – 3. kolo:
GRUPA 1
11,30 h: Šibenik – Alkar
13,45 h: Podravac – Cibona
GRUPA 2
16,00 h: Zadar – Vinkovci
18,15 h: Dubrava – Kvarner

Raspored – utorak – finalni dan:
10,30 h: Prvoplasirani Grupa 1 – Drugoplasirani Grupa 2
12,45 h: Drugoplasirani Grupa 2 – Prvoplasirani Grupa 1
17,00 h: FINALE