Alkar gost Boscu, Helbich odlučan: “Ništa osim pobjede me neće zadovoljiti!”

Piše: Josip Grčić
Foto: Antonio Mirko Macan

Pobjeda nad Šibenikom i odlična košarkaška predstava koju su pritom pružili igrači trenera Srđana Helbicha putovanje u Zagreb učinili su kudikamo ugodnijim pa se u Sinju potajno nadaju i novoj pobjedi protiv “fenjeraša” Bosca.

Zagrebčani “okus pobjede” nisu imali još od kraja studenog prošle godine kada je upisana pobjeda protiv Cedevite, a u izravnom dvoboju donje skupine premijerligaške tablice domaćini vrebaju priliku za moguće bodove protiv sinjskog sastava.

Od iznimne je važnosti ova utakmica za Bosco jer bi pobjeda ostavila nade, barem “u tragovima”, za loptanje pod obručima u najelitnijem hrvatskom rangu i iduće sezone dok bi poraz gotovo sigurno potpisao najgoru “noćnu moru” za zagrebački sastav.

Ipak, ono što dodatno otežava priču o Boscu jest kako je u zadnje vrijeme došlo do sve većeg osipanja igračkog kadra pa su tako, prije svega nekoliko dana, kartu u jednom smjeru potpisali Hrvoje Puljko, Petar Babić i David Chavlovich, a više smisla za bilo kakav pomak nije vidio niti trener Ivica Burić pa je se na uzvrelu klupu zagrebačkog sastava vratio Matija Brkljačić.

Ipak, domaćini nisu za podcijeniti što dovoljno govori prvi međusobni ogled u kojem su u Sinju košarkaši Bosca do zadnjih sekunda prijetili preokretom:

“Odigrali smo dobru utakmicu sa Šibenikom, ali smo imali i malih energetskih poteškoća na kraju zbog smanjene rotacije. Nikako ne smijemo uzeti bodove zdravo za gotovo jer je Bosco u nekoliko susreta bio nadomak pobjede i na kraju izgubio nes(p)retno. Oni nas i Hermes vide kao “potencijalne žrtve” do kraja ove sezone, ali imamo svoje planove i idemo potpuno spremni u istom sastavu kao protiv Šibenika. Očekujem pobjedu, ništa me drugo ne bi zadovoljilo!”, rekao je pred susret trener Alkara, Srđan Helbich.

Domaći strateg i dalje neće moći računati na Domagoja Kanaeta, a nešto manju minutažu imat će i kapetan Mirko Modrić koji se i dalje bori s ozljedom iz susreta sa Škrljevom.

Utakmica između Bosca i Alkara kreće u subotu od 18 sati u centru Trnsko.