Alkar II poražen od Trogira, dva lica sinjske momčadi

Piše: Josip Grčić

Druga momčad Alkara nije uspjela doći do pobjede u doigravanju za prvaka B-1 lige. Sinjani su imali sve u svojim rukama u prvom dijelu da bi loš drugi dio bio vrijedan nenadanog poraza…

Alkar II – Trogir 77:87
(26-13, 20-13, 11-31, 20-30)

Sinj. GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 50
4. kolo doigravanja za prvaka

Alkar II: Jurela I.(17), Pralija F.(17), Jukić-Bračulj D.(4), Jurela B., Vukas J., Vučković M., Talaja B., Jukić M.(3), Župić K.(18), Žuljević M.(14), Tomašević M.(4)
Trogir: Mitar M., Pleština N.(23), Zrnić L.(8), Budimir M., Topić D.(14), Beljan A.(15), Barać B.(14), Rilov M.(4), Ševo I., Topić L.(9)

Dva poluvremena, dva različita lica Alkara, rečenica je koja najbolje opisuje utakmicu koja se u ponedjeljak igrala u sinjskoj gradskoj dvorani.
U obje je strane u prvom poluvremenu funkcioniralo kod Alkara, poletno u napadu i čvrsto u obrani za vodstvo od velikih 20 razlike koliko su domaćini imali na poluvremenu.

Nakon pauze je druga momčad Alkara počela srljati u poraz, ishitreni napadi i isforsirani šutevi dali su podosta prilike gostima koji su uspješno iskoristili slabost domaćih i do početka posljednjeg perioda postavili egal.
Do kraja su Sinjani s nekoliko grešaka potpisali poraz pred iduće kolo koje donosi susret s Pristanom te zaostali domaći susret s DOŠK-om.

U porazu Sinjana najefikasniji su bili Karlo Župić s 18 te Ivan Jurela i Frano Pralija s 17 koševa dok je u gostujućoj momčadi najbolji pojedinac bio Pleština s 23 poena.