Alkar II u doigravanju za prvaka na domaćem terenu slavio nad Pristanom

Piše: Milan Buljan

Odlično izdanje Alkara II u trećem kolu doigravanja za prvaka B1 lige. Bila je ovo prva domaća kvalifikacijska utakmica Alkara, a svi koji su bili u dvorani mogli su biti zadovoljni prezentiranim. Mladi Alkari opravdali su očekivanja i slavili nad gostujućim Pristanom te se sada nalaze u odličnoj poziciji za daljnji nastavak doigravanja.

3.kolo doigravanja za prvaka B1 Lige
Alkar II-Pristan 91:83
(19:24, 21:10, 21:20, 30:29)

Alkar II: Jurela I.(18), Jukić-Bračulj D.(22), Jurela B.(12), Vučković M., Talaja B.(2), Jukić M.(2), Šimunović Erpušina P.(2), Župić K.(11), Žuljević M.(18), Tomašević M.(4)
Pristan: Horvat P., Vitali M., Eškinja A.(13), Mikas L.(3), Fantina M.(34), Tomljanović M., Milačić I.(3), Četković A., Brzić Z., Majica G.(10), Lukić N.(20), Capov L.

Alkar II je još jednom slavio nad Pristanom. Nakon posljednje utakmice regularnog dijela u kojoj je Alkar II u Sinju slavio rezultatom 81-67, ovoga puta slavlje u doigravanju za prvaka. Bolje je u utakmicu ušao Pristan koji je odnio pobjedu u prvoj četvrtini i imao pet poena viška. Međutim, u nastavku utakmice pravi uragan mladih Alkara koji preokreću rezultat i do kraja ga više ne puštaju. Drugo poluvrijeme pružilo je poprilično izjednačeno igru, gosti su pokušavali nekako doći do preokreta, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Valja napomenuti kako je u današnjoj utakmici pokušao nastupiti i ozlijeđeni kapetan Šimunović Erpušina, ali nakon prvog poluvremena se povlači s terena. Odličnu utakmicu su također odigrali i kadeti Tomašević, Jukić M., Jurela I. i Talaja uz fanatičnu borbenost na terenu. Osam minuta prije kraja, nakon izlaska do tada odlično raspoloženog Žuljevića, konce igre u svoje ruke preuzima Dino Jukić-Bračulj koji Alkara II predvodi do ove važne pobjede. Svakako je vrijedno napomenuti i kako se odličnom igrom u posljednjoj četvrtini prometnuo u najboljeg strijelca Alkara II s upisana 22 poena. Istaknimo i kako su gosti ovu utakmicu odigrali bez Buljana i Tomića, ali to ne umanjuje vrijednost ove pobjede kojom su se Alkar i Pristan izjednačili na vrhu. Idući vikend donosi novu domaću utakmicu u kojoj Alkar II dočekuje DOŠK-a iz Drniša.