Alkar na gostovanju u Škrljevu, ozljede poremetile planove

Piše: Josip Grčić
Foto: Antonio Mirko Macan

Pred košarkašima Alkara novi je ligaški ispit. Jednomjesečna ligaška stanka ipak nije iskorištena u pravom obimu s obzirom na mnoštvo ozljeda koje su mučile družinu trenera Srđana Helbicha…

Gostovanje u okolici Rijeke i nije raspored kakav bi ljubitelji Alkara poželjeli, ali poraz na domaćem terenu od Škrljeva dovoljno govori koliko opreza imaju u taboru Sinjana.

Za razliku od te utakmice u redovima domaćih nova su tri imena – talentirani razigravač Karlo Uljarević, bek Karlo Lebo te slovenski centar Tomaž Bolčina, ali njega nećemo vidjeti u subotnjem loptanju zbog ozljede, a već je poznato kako je duže vrijeme van pogona i Filip Krajina, bivši Alkarevac.

Ogromni problemi s ozljedama u posljednje vrijeme uvelike su poremetili plan i program i trenera Srđana Helbicha, ali definitivno pravi uspjeh je dovođenje Šamadana koji iz dana u dan pokazuje koliko je istinski pravo pojačanje.

Alkar će sa Škrljevom igrati gotovo sigurno bez Kanaeta dok će o trojici odlučivati tek sati prije utakmice, potvrdio je to i sinjski strateg Srđan Helbich:

“U proteklom smo razdoblju imali mnogo problema s ozljedama i nadam se da ćemo moći odgovoriti na pravi način izazovu koji nas čeka u Škrljevu. Sigurno ćemo biti bez Kanaeta, probleme su imali Marić i Markulin, upalu tetiva imao je kapetan Modrić. Ono sigurno je, u kakvom god sastavu budemo, pokušat ćemo napraviti pozitivan rezultat!”, rekao je Helbich.

Od velike će pomoći ishod subotnjeg susreta biti jednom od klubova u daljnjim nastojanjima, ali svakako lagan zadatak neće imati Alkar kojemu poslije ovog susreta preostaje domaća utakmica sa Šibenikom i derbi kod “fenjeraša” Bosca:

“Raspored nas ne miluje, ali nitko nije imao velikih promjena u prijelaznom roku iako smo mi imali sreću i doveli iskusnog igrača Ljubu koji će, nadam se, biti od velike koristi pod koševima!”, zaključuje Srđan Helbich.

Susret Škrljeva i Alkara na rasporedu je ove subote od 19 sati.