Alkar premijerno u novoj dvorani s Vrijednosnicama Osijek

Autor: Josip Grčić / Foto: Antonio Mirko Macan

Pred košarkašima Alkara novi je težak ispit, deseto kolo u Sinj dovodi Vrijednosnice Osijek koje se nalaze u dobroj formi, što baš i nije najbolja vijest za ljubitelje sinjske momčadi koja iz posljednjeg ligaškog kola nosi težak poraz. Premijerno će sinjski košarkaši zaigrati i u novom domu, gradskoj dvorani `Ivica Glavan-Ićo´

Alkar je u Zagrebu teško stradao od Cibone, na kraju se brojio minus od 45 koševa razlike, što je imalo odjeka ne samo u Sinju nego i šire. Sinjani su u tek u početnim minutama dobro parirali domaćima, no tada je uslijedio “slobodan pad”, pa su si Zagrepčani dali “oduška” i doslovno unakazili Alkare.

HT-Premijer liga baš i ne nudi mnogo vremena za plakanje, iako je prošlog vikenda zbog obveza reprezentacije imala kratku pauzu, a Sinj se morao pomiriti s činjenicom kako je, barem zasada, stara dvorana stavljena na čekanje, a na “svjetla reflektora” dolazi novoizgrađena dvorana `Ivica Glavan-Ićo´. Ruku na srce, i ova odluka, nakon što je poslije dugog niza godina “prekipjelo” u staroj, dobrano je progledana kroz prste u cilju da košarkaški Sinj i dalje prati borbu pod obručima u Sinju.

Kako god da bilo, Osječani su bez pobjede već tri kola, a posebno bolan je bio poraz u prošlom gdje je, doslovce, u zadnjim sekundama Split iz Osijeka izišao “uzdignute glave”. U nešto povoljnijoj atmosferi je Alkar koji je vrlo važnu pobjedu upisao protiv Gorice uzme li se u obzir kako je težak poraz od Cibone u prošlom kolu bio gotovo neizbježan.

Kako će u Sinju tražiti iskupljenje za proteklo razdoblje te kako gosti nikako neće doći s “bijelom zastavom” razmišljanja je trener Alkara, Srđan Helbich:

“Iako po tablici izgleda kako su Alkar i Vrijednosnice dva kluba u izravnoj prvoligaškoj borbi tu činjenicu ne potvrđuje budžet i najave prije sezone u kojima je Osijek pucao jako visoko. Osijek je kvalitetna i dobra ekipa, prošlo kolo su doslovno za jednu tricu ispustili su pobjedu protiv Splita i sigurno neće biti lagan protivnik. Pripremamo se u novoj dvorani, i za nas je to na neki način još nepoznat prostor, ali po prikazanom s treninga nadam se u najbolje!”

Istaknuo je sinjski trener kako će im u subotu trebati preslik podrške s tribina iz stare dvorane:

“Nadam se istoj podršci kao i dosada koja nam je puno značila i ovom prilikom i pozivam ljude da nam budu potpora s tribina u ovoj vrlo važnoj utakmici!”, rekao je kratko Helbich.

Uprava Alkara, zbog premještaja u novu dvoranu, u pretprodaju je dala ulaznice za ovu utakmicu koje su i dalje u prodaji u knjižari Papirko po cijeni od 20 kuna uz napomenu kako će bez karte ulaz u novu dvoranu biti nemoguć.

Iako je na treningu u četvrtak nešto manjih problema imao Domagoj Kanaet svi bi za subotnji ogled trebali biti na raspolaganju sinjskom strategu u ogledu 10. kola HT-Premijer lige između Alkara i Vrijednosnica Osijek koji starta od 19 sati u novoj gradskoj dvorani `Ivica Glavan-Ićo´.