Alkar uvjerljivo poražen kod Cibone, Zagrebčani zamrzli Sinjane na -45

Autor: Josip Grčić / Foto: Antonio Mirko Macan

Alkar je bez ispaljenog metka doživio još jedan poraz u Zagrebu. Pretežak zalogaj za Sinjane bila je Cibona koja je od početka susreta uhvatila sve “konce igre” i trasirala utakmicu u jednom smjeru…

Cibona – Alkar 100:55

(28-6, 24-13, 23-14, 25-22)

HT-Premijer liga, 9. kolo
Zagreb – Dvorana Dražen Petrović. Gledatelja: 300
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Marko Mustapić (Zagreb), Ivan Šverko (Rijeka)

Cibona: Markota (3), Ljubičić K. (9), Gilbert (13), Ljubičić M. (13), Ross Bradis (15), Novačić (16), Marić (12), Slavica (1), Bundović (10), Bilinovac, Uljarević (3), Jefferson (5). Trener: Ivan Velić
Alkar: Modrić, Šipić (1), Vučić (19), Kanaet, Brown (12), Markulin (7), Boban (2), Svalina (2), Marić (5), Elez, Žaper (4), Šimunović-Erpušina (3). Trener: Srđan Helbich

Loše je Alkar ušao u utakmicu, a na krilima Amerikanca Rossa Bradisa domaćini su nakon pet minuta igre imali devet koševa u plusu kada je prva dva poena za Alkar ubacio sinjski Amerikanac. Nije predstava Alkara impresionirala, šut izvana bio je neefikasan, a mnogo bolje nije bilo ni u igri pod košem iako je u svemu tomu falilo i malko sreće pa razlika na semaforu od velika 24 poena i nije bila za čuđenje na kraju prvog perioda u kojem su “iznad vode” Sinjane držali tek Brown i Vučić.

Nisu se stvari mnogo promijenile niti u drugoj četvrtini. Bez većih problema i dalje su Zagrebčani kontrolirali “nadzor igre”. Ruku na srce, u “brzinu niže” ubacili su domaćini, “do daha” su došli i Sinjani, a iako je trener Helbich u nekoliko navrata pokušavao minutom odmora koliko-toliko odvagati stvari na parketu prednost Cibone i dalje je naglo rasla pa je nakon 20 minuta na semaforu bila domaća zaliha od 52 poena.

U trećem periodu košarkaške utakmice u Zagrebu igralo se koš za košem, oba stratega posegnula su za imenima koja nisu bila u prvom planu u većini susreta pa je shodno tomu rezultat pao u drugi plan. Ponovno su Alkarevci bili na pogon dobro raspoloženih Browna i Vučića dok su zagrebački tandem uspjeha bili prezimenjaci LjubičićMarko i Krešimir.

Bez problema je i četvrta četvrtina utakmice otišla na stranu Cibone iako je Alkar u posljednjoj upravo postigao i maksimum što se ubačenih poena tiče. Laki koševi “prelili” su čašu i preko 50 poena, ali na samom je kraju bilo +45 za zagrebačke dečke koji su i dalje na liderskoj poziciji košarkaškog natjecanja.

Na tribinama Draženova doma šesti igrač Alkaru bila je i skupina Maligana koji su potegnuli dug put kako bi bodrili svoje miljenike, a bit će tako i u idućem, 10. kolu, u kojem je Alkar 15. prosinca domaćin Vrijednosnicama Osijek po svemu sudeći u gradskoj sportskoj dvorani “Ivica Glavan-Ićo”.