Derbi B-1 košarkaške lige: Druga momčad Alkara domaćin Trogiru

Autor: Josip Grčić

Iako je jednomjesečna pauza u tijeku kod prve momčadi Alkara, druga momčad pod vodstvom trenera Denisa Bobete sa svojim ligaškim obvezama u punom je jeku…

Nakon sedam odigranih susreta druga momčad Alkara je na korak do vodećeg Pristana uz skor od pet pobjeda te dva poraza, a ove nedjelje pred mladim Alkarevcima je susret s Trogirom, momčadi koja je jedina, uz prvoplasiranog Pristana, uzela bodove sinjskoj družini.

Ono važno spomena jest kako bi pobjedom košarkaši Alkara i dalje ostali u borbi za prvu poziciju, istovremeno bi i otpisali Trogir koji ima tek bod manje, a u svoje ruke uzeli sudbinu tko će na kraju slaviti naslov prvaka u B-1 ligi.

Iako je taj susret u Trogiru završio u domaću korist tek nakon produžetaka trener Denis Bobeta najavljuje pravu mušku utakmicu uz želju da što više Sinjana podrži njegovu momčad:

“Trogir je dobra momčad sa mladim i ambicioznim trenerom, ali bez obzira pobjeda se nameće kao imperativ jer sa tim zadržavamo borbu za 1.mjesto.
Uza sitne ozljede jedini nam je problem nedovoljna uigranost jer su neki juniori sa prvom momčadi pa stoga to nadoknađujemo brzom i protočnom igrom i te što većom borbenošću i zalaganjem!”

Susret druge momčadi Alkara i Trogira igra se u gradskoj dvorani `Ivica Glavan-Ićo´ u nedjelju od 14:30 sati.