Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašima u 2018. godini

Piše: Milan Buljan
Foto: Pjerinko Dinarina Šimić

Grad Sinj rekapiulirao je sve viđeno i učinjeno u prošloj godini na sportskoj sceni i u ponedjeljak dodijelio nagrade za kolektive i pojedince koji su obilježili sportske terene viteškog grada…

Najbolja sportašica grada Sinja u 2018. godini je Maja Bilandžić, rukometašica ŽRK Sinj koja je bila jedan od ključnih faktora promocije sinjskog ženskog rukometa u viši rang, elitni hrvatski razred.

Za najboljeg sportaša izabran je Ivan Prološčić, mladi, talentirani ragbijaš Ragbi kluba Sinj koji je u protekloj sezoni osvojio naslov Hrvatskog kupa te drugo mjesto u Regionalnom prvenstvu.

Nagradu za životno djelo dobila je Ljiljana Borozan dok je posebnu nagradu Zajednice sportskih udruga, za najvjernijeg ljubitelja sinjskog sporta, dobio je vjerni Maligan Zoran Katić-Kaća.

Nagradu je poshumno dobio sportski novinar Mladen Delić povodom stote obljetnice njegova rođenja, a priznanje je dobio i Ragbi klub Sinj povodom 40. obljetnice djelovanja.

Za sportsko dostignuće nagrada je pripala Josipu Polešu, obaraču ruke u klubu Južnjačka snaga.

Za najbolji sportski kolektiv u prošloj godini izabran je Ženski rukometni klub Sinj koji će iduće sezone igrati u najvećem rangu ženskog rukometa, nagradu je ispred kluba primila kapetanica Matea Mažurin.

Plakete za najperspektivnije sportaše dobili su: Frano Pralija (KK Alkar), Stipe Poljak (ŠK Sinj), Petar Bitunjac (NK Junak), Tomislava Grčić (Taekwondo klub Osinium), Hana Kalinić(Gimnastički klub Sinj), Dujo Talaja (KBK Kula), Martina Marić (ŽOK Sinj), Marko Jagnjić (RK Sinj), Pava Maleš (KGK Alkar), Luka Knez (KBK Knez), Tomislav Tomašević (Boćarski klub Sinj), Karmen Paštar (ŽRK Sinj), Luka Ilija Gašpar (Ragbi klub Sinj), Petra Mandac (RK Cetina).

Nagrade su dodijelili: gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, dogradonačelnik Sinja Denis Glavan, predsjednik ZSU Josip Malbaša, dopredsjednik ZSU Branko Matić te članovi nadzornog odbora Stipe Delija i Mirko Penić.

Zahvalu je na kraju svima uputio Josip Malbaša uz želje da i dalje svi nastave redati uspjehe na primjer svima:

Danas smo svjedoci velikih uspjeha naših klubova, bilo ekipnih, bilo pojedinačnih. Ipak, za današnje uspjehe bilo je potrebno stvoriti određene temelje kao osnovne  preduvjete kako bi se postigao viši nivo funkcioniranja sporta. Jedan od takvih temelja donijela je godina zbog koje smo se danas  okupili ovdje i koja je donijela veliki broj smjernica kako bi se postigla održivost sporta, ali i njegov napredak u konačnici.
Sve bi ovo bilo uzaludno da nije bilo vas sportaša, vašeg zalaganja, vašeg odricanja, vaših roditelja i trenera jer upravo vi ste oni koji su svojim radom obogatili 2018. godinu, zaokružili je kao vrlo uspješnu te time dali značajan doprinos sinjskom sportu, ali i Gradu Sinju.“, zaključio je Malbaša.