Druga momčad Alkara pobijedila Trogir, slijedi derbi za prvo mjesto

Autor: Josip Grčić

Druga momčad Alkara upisala je još jednu prvenstvu pobjedu. Lakše od očekivanog Sinjani su odličnim ulaskom u susret otpisali protivnike iz Trogira i na kraju zasluženo slavili…

ALKAR II – TROGIR 97:86
(27-19, 29-25, 21-20, 20-22)

Alkar: I. Jurela (19), Jukić-Bračulj (13), Žuljević (28), Šimunović-Erpušina (10), Pralija (19), Bašić, B. Jurela, Župić (3), D. Vidić, I. Vidić (3), Vukas, Vučković.

Druga momčad Alkara bez većih problema je od početka dobro kontrolirala utakmicu – odlična obrana i napad bez greške donio je dobru rezultatsku zalihu, a dovoljno o sinjskoj nadmoći govori i činjenica kako su Trogiranima u gotovo šest minuta igre domaći igrači dopustili tek dva koša. Do kraja perioda se i gostujuća ekipa pribrala pa su nakon deset minuta brojili minus od osam (27:19).

Serijom 8-1 košarkaši Trogira u početnim su minutama potpuno uhvatili priključak pa je brzo reagirao i sinjski trener Denis Bobeta. Zbilja je i učinkovita bila ta odluka jer su u kratkom vremenu Sinjani ponovno okrenuli stvari u svoju korist na pogon mladog Žuljevića koji je u tom ključnom periodu imao nekoliko odličnih individualnih ulazaka pod obruč, a do kraja brojio 28 koševa i postao prvo ime ovog susreta.

Mogućnosti u mogući preokret nisu Alkarevci Trogiranima ostavili niti u trećem periodu u kojem se uglavnom igralo koš za košem, a mnogo promjena nije bilo niti u posljednjem desetominutnom razdoblju u kojem su Sinjane ponovno krasile odličan napad i ljepota košarke. Tek su u jednom trenutku mini serijom smanjili gosti na jednoznamenkastu razliku, ali ponovno je i taj kratki „slobodan pad“ domaćih košarkaša zaustavio sinjski strateg.

Vrijedno spomena jest i brojna podrška gledatelja s tribina, ali i navijanje Maligana koji su odlučili svoju podršku dati drugoj momčadi Alkara uz odluku o bojkotu domaćih utakmica prve momčadi.

Iako još nije potvrđeno već ove srijede Alkarevci bi trebali odigrati zaostalu utakmicu s prvoplasiranim Pristanom sv. Filip i Jakov koja će u velikoj mjeri odrediti tko će na kraju slaviti prvo mjesto B-1 lige.