EKSKLUZIVNO: VELIKI RAZGOVOR S VIKOM LALIĆEM, NOVIM TRENEROM JUNAKA

Nakon Kup susreta u kojem su nogometaši Junaka visoko pobijedili Čaporice iz Trilja ekskluzivno smo razgovarali s novim trenerom Junaka, Vikom Lalićem.
Lalić će od početka nastavka drugog dijela sezone zasjesti na klupu sinjskog kluba i pokušati napraviti bolji rezultat nego se Junak trenutno nalazi.

Možete li nam se na početku predstaviti – od svojih početaka pa na kraju, možda najpoznatiji, angažman na klupi sa Joanom Carrilom.

Rodom sam iz Tučepa pa sam poslije Jadrana došao odmah u pionire Hajduka i u Hajduku bio profesionalno 10 godina poslije toga kratko u Njemačkoj i Švicarskoj. Igračka karijera je davno završila, a početak trenerske karijere zbio se kratko u Mosoru pa ponovno u Hajduku sa najmlađima, među njima je bio i trenutni golman Nedo Labrović, te sam s njima u Akademiji rastao iz godine u godinu da bi posljednje dvije bio u prvoj momčadi kao asistent Pušniku i Carrillu odnosno drugoj sa Markom Lozom.

I nakon hajdučkih priča došli ste u Sinj kao glavni trener Junaku. Vjerojatno ste par puta pratili treninge, pratili ste i prvi susret kao novi trener pa nam kažite što vidite u Junaku i vaši planovi za dalje?

Sve sam prijateljske utakmice gledao, a u stalnom sam kontaktu i sa Stipom Grčićem koji je odradio ogroman posao i stvarno vrijedan svake zahvale jer nije bilo lako ovih dana biti sa momcima kad nisu znali što ih čeka. Mislim da momčad ima potencijala, imaju sigurno i jednu od najboljih obrana lige, ali prema naprijed treba neke stvari uigrati i doraditi za nešto više od onoga gdje se sad klub nalazi.

Pisalo se kako bi uz vas i dolazak na klupu trenera moglo očekivati i par novih imena iz Hajduka pa možete li to potvrditi i možda otkriti, ako ih ima, neko novo ime?

Postoji dobra volja od strane Hajduka da se produbi ova suradnja, ali svi ti igrači imaju ugovore s Hajdukom. Hajduk je pričao s nekoliko igrača, a sada je stvar na njima da se odluče. Svi misle kako je kad se maknu iz Hajduka to kraj, ali ustvari je to odlična šansa jer svaki veliki igrač se „kalio“ negdje…

Jako težak posao čeka vas 24. veljače u nastavku prvenstva i jako teški ispiti odmah na početku. Vaše gledište nastavka prvenstva?

Ovo je 3. HNL Jug i svaka utakmica je teška. Igra se podosta agresivno da ne možete niti za jednu utakmicu reći kako je lakša. Prvo kolo Primorac, mi ćemo igrati svoju igru i probati uzeti tri boda.

Što poručiti navijačima koji su sigurno sa nestrpljenjem očekivali novo ime na klupi i sigurno je novo ime opravdalo neka njihova očekivanja?

Trener je tu da ostvari neke svoje zamisli, ali tu su igrači, većinom domaći kojima treba dati potporu. Bit će utakmica gdje će bit dobro, a i onih u kojima neće biti dobro. Ipak, to su mladi momci uz par iskusnijih i bilo bi dobro da Grad i navijači stanu iza njih.