Garaža Pujanke i Srijane Carpe Diem pobjednici sinjskog i triljskog malonogometnog turnira

Autor: Josip Grčić

Do završnice su na blagdan sv. Tri kralja došli sinjsko i triljsko izdanje božićno-novogodišnjeg malonogometnog turnira. U Sinju je prvo mjesto osvojila ekipa Garaža Pujanke dok se tom titulom u Trilju okitila ekipa Srijane Carpe Diem…

Očekivano, bez većih rizika ekipe Torcida Kavana Otok i Garaža Pujanke u finalnom okršaju sinjskog izdanja malonogometnog turnira ušli su u svoj susret pred velikim brojem gledatelja u novoj Gradskoj dvorani “Ivica Glavan-Ićo”.
Na kraju sve “karte” su se izvukle u drugom dvadesetominutnom dijelu u kojem su precizni prvo bili u ekipi Garaža Pujanke nakon pogotka Cvitanušića u 24. minuti, a niti za povratak domaćoj ekipi Torcide nije trebalo dugo pa je tako pritisak urodio plodom preko Banića-Škoje koji je milimetarski pogodio za 1:1.
Kako do kraja susreta nije bilo golova o pobjedniku su odlučili šesterci, nakon četiri pokušaja rezultat je bio isti, a u petom je udarac Svaline pročitao golman splitske družine kojoj je tom obranom pripalo 12 tisuća kuna. Sedam tisuća otišlo je u ruke ekipe Torcida Kavana Otok koja je samo sat vremena kasnije, pod drugim imenom, igrala i na triljskom božićno-novogodišnjem malonogometnom izdanju.

U utakmici za treće mjesto, bez prevelike drame ekipa Autopraonica Podrug color Dicmo osvojila je treću poziciju i tri tisuće kuna na pogon raspoloženog Renata Buzova koji je proglašen i za najboljeg strijelca dok je poražena ekipa Prolić gradnje zaslužila utješnih tisuću kuna.

Za najboljeg igrača sinjskog turnira proglašen je Ivan Svalina iz redova Torcide Kavana Otok, najbolji vratar je Petar Pulić iz ekipe Garaža Pujanke dol je strijelac turnira Renato Buzov koji je igrao za Autopraonicu Podrug color Dicmo.

Rezultati Sinj:
Za 3. mjesto: Autopraonica Podrug color Dicmo – Prolić gradnja 6:1
Za 1. mjesto: Torcida Kavana Otok – Garaža Pujanke 1:1 (4:5 nakon šesteraca)

U triljskom božićno-novogodišnjem malonogometnom turniru titulu pobjednika odnijela je ekipa Srijane Carpe diem koja je u finalnom dvoboju pobijedila Autoshop Ćubić rezultatom 5:1.
Na uvjerljivu pobjedu ekipe Srijane nije ništa ukazivalo u prvom dijelu susreta nakon izjednačenih 1:1, ali s četiri pogotka u nastavku  glavnu nagradu od 15 tisuća kuna odnijeli su u “svoj tabor”.

U susretu za treće mjesto bez većih problema ekipa C.B. Kamičak Pršutoreznica Miško Sinj nadigrala je Čulin mlin iz Livna pred dupkom ispunjenim gledalištem s 5:3.

Najbolji igrač i strijelac turnira je Ivor Šuljić iz ekipe Srijane Carpe diem dok je najbolji vratar Ivan Prusac, također iz pobjedničke ekipe.

U veteranskom dijelu turnira pobjednici su veterani iz ekipe Torcida Grab dok je dječji turnir otišao na konto djece NK Čaporice.

Rezultati Trilj:
Za 3. mjesto: C.B. Kamičak Pršutoreznica Miško  – Čulin Mlin 5:3
Za 1. mjesto: Srijane Carpe Diem – Autoshop Ćubić 5:1