GRADSKI STADION KULISA DERBIJA CETINSKE KRAJINE, JUNAK DOČEKUJE HRVACE

Nakon gostovanja i poraza u Pločama novi vikend donosi novi ispit za Junak!
Ovoga puta, u okviru 9. kola 3. HNL Jug Gradski stadion bit će kulisa derbija Cetinske krajine u kojem će se sastati domaći Junak i susjedne Hrvace!

9. kolo 3. HNL Jug
21. listopada 2017., Gradski stadion Sinj, 15 sati
NK JUNAK – NK HRVACE

Nakon što su Sinjani upali u „crni niz“ slabijih rezultata prava poslastica za sve ljubitelje nogometa i vrlo važna utakmica po status sinjskih Plavih igrat će se ove subote na sinjskom Gradskom stadionu!
Sinjski plavi u prošlom su kolu gostovali kod Jadrana u Pločama kod kojeg su nes(p)retno poraženi, pa je trener Grabovac morao dobro zasukati rukave kako bi momčad nastavila vrlo dobru igru iz Ploča koja tamo, nažalost, nije bila nagrađena!

Situacija na ljestvici sugerira kako se na kontu sinjske momčadi nalazi osam bodova, što uistinu nije mnogo, no ako se pogleda igrački sastav u prošlim kolima te ozljede i viroze koje su „poharale“ sinjsku momčad onda je stanje i više nego zadovoljavajuće!
S druge strane, Hrvace se nemogu pohvaliti boljim učinkom, a nakon furioznog ulaska u sezonu, za pobjedu neznaju već četvrto kolo, vremenski gledano od početka rujna, a bez utakmice na kojoj i nisu zaigrali tek osam bodova imaju i Hrvatačani iz igračkog dijela sezone!

U prošla četiri kola Junak je imao podosta problema s ozljedama, odnosno kartonima, svojih glavnih vedeta, pa su tako nedostajali Gabrić, Vladislavić, Puljić, Sunara i Čorić, a za ogled protiv Hrvaca situacija je kudikamo bolja, jer uz Gabrića, Sunare i Čorića za sinjsku momčad zaigrat će premijerno i novi igrač, Ivan Bosančić koji je ovog tjedna stigao iz Dugopolja kako bi popunio poziciju polušpice koja je nedostajala Sinjanima, ali uz to može igrati i sve pozicije sredine terena!

Kad je u pitanju derbi Cetinske krajine donosimo i zanimljive statistike vezane za utakmice – pa smo tako kopajući po povijesti i međusobnim ogledima segnuli do 2013. godine i obuhvatili osam međusobnih susreta ovih dvaju klubova!
U četiri susreta bolji je bio Junak, a Hrvace su kao pobjednik izašle tek iz jednog susreta, dok su se s remijom zaključile tri utakmice!

Pred susreta s Hrvacama trener Junaka, Mirko Grabovac najavio je utakmicu:

Na kraju, što reći nego poželjeti sreću našim Plavima u susretu 9. kola u kojem se na Gradskom stadionu od 15 sati sastaju Junak i Hrvace!

Sinjani, Maligani, ljubitelji sporta i nogometa dođite na Gradski stadion u subotu i podržite naše Plave do vrlo važnih bodova!