HRVACE SLAVILE U DERBIJU CETINSKE KRAJINE, JUNAK I DALJE BEZ GOLA

Derbi Cetinske krajine nije opravdao u Sinju status derbija!
Drugo poluvrijeme bilo je presudno za Junak koji je i u 9. Kolu poražen, a bolje su bile Hrvace koje su u drugom poluvremenu bile bolje i slavile protiv Sinjana!

NK JUNAK 0:2 NK HRVACE
(/ Maganić 53., Božinović 75.)

S jednom prilikom prvi dio završili su i Junakovci i Hrvatačani, a prvu priliku imali su gosti iz kontre kada Vukušić sa sredine terene upošljava Maganića koji ostavlja loptu u sredinu, ali pred golom nema svojih suigrača!
U 25. minuti susreta nakon kornera Katuše koji ubacuje u gužvu na odbijenoj lopti našao se Bosančić koji puca po sredini, a vratar Guć odbija!
Ipak, trener Grabovac s velikom brigom bio je od te prilike jer se u zračnom duelu ozlijedio Gabrić koji je nenadano morao van terena!
Do kraja izjednačena utakmica sa tvrdom igrom i dosta prekršaja koji su objektivno bili pregrupi, a nesvirani od strane sudaca!

Na početku drugog dijela odmah šok za Junak!
S lijeve strane u 53. minuti centrira Vučković, a na desnoj stativi našao se Maganić koji posprema loptu u mrežu za slavlje gostiju!
Odličnu priliku imali su Sinjani u 63. kada Vuleta siječe loptu na sredini terena i ostavlja za Bosančića koji s nekih 12-13 metara puca tik uz vratnicu!
Potvrdu pobjede donosi Hrvatačanima Božinović koji s 25 metara puca neobranjivo u desni kut vratara Labrovića!
U 83. minuti lijepo je s desne strane u kontri solo išao Mažurin koji je pucao točno u vratara Guća!
Do kraja bez pravih prilika s jedne i s druge strane!

Junak je tako ostao bez bodova u derbiju Cetinske krajine, a bolji su bili Hrvatačani koji su drugim poluvremenom riješili pitanje pobjednika i ostavili Sinjane u “ponoru sušnog razdoblja”!
Sljedeće kolo Sinjani gostuju u Dubrovniku, gdje će ih u okviru 10. susreta regularnog dijela natjecanja dočekati domaći GOŠK!