Hrvatska U-17 reprezentacija s Italijom za prvo mjesto skupine kvalifikacija za EP 2019.

Autor: Josip Grčić

Hrvatski reprezentativci do 17 godina starosti osigurali su prolaz u drugi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u svibnju iduće godine održavati u Irskoj. Izabranici Petra Krpana u prvoj su kvalifikacijskoj utakmici pobijedili Armeniju u Sinju, a istim rezultatom nadjačali su i Andoru u Dugopolju…

Uvjerljivo su nastup u drugi krug kvalifikacija osigurali mladi U-17 reprezentativci nakon što su u Sinju s 3:0 svladali vršnjake iz Armenije, a istim su rezultatom, u utorak u Dugopolju, pobijedili i reprezentativce Andore.

U skupini 13 uz Armeniju i Andoru još je i Italija, koja je također na učinku od dvije pobjede, pa će sinjski, posljednji susret kvalifikacija, nositi i status derbija skupine u kojem će, ovisno tko će pobijediti, Hrvatska ili Italija zasjesti na prvo mjesto.

Sinj i Dugopolje ponovno su se tako pokazali kao pravi domaćini kada je u pitanju organizacija utakmica bilo kojeg uzasta generacija reprezentacija pa s pravom se, još uvijek neslužbeno, razmišlja kako će iduće godine u malim mjestima Dalmatinske zagore gostovati i U-20 reprezentacija.

Zadovoljan dosadašnjim predstavama i u nadi da će istog ishoda biti i ova treća bio je izbornik u-17 reprezentacije, Petar Krpan:

“Ovih dana se pripremamo u Solinu za posljednji susret skupine. Jako smo zadovoljni s uvjetima ne samo u Solinu već u Sinju i Hrvacama i jedno veliko hvala svim ljudima koji su bili uz nas i to nam omogućili. Što se tiče prve dvije utakmice u našu korist ja sam zadovoljan, igru možemo još malo popraviti, a šlag na torti je ovaj susret protiv Italije. Nadamo se pobijedi, priželjkujemo da završimo ciklus s devet bodova i od početka ćemo se postaviti s igrom da dođemo do te pobjede!”

I ovaj susret, kao i onaj prvi sinjski, imat će humanitarnu notu – prihod iz kutija postavljenih na ulazima bit će za pomoć Sinjaninu, bivšem igraču trećeligaša Junaka te vatrogascu koji je ovog ljeta, u velikom požaru na Braču, teško ozlijedio oko Josipu Santu:

“Nakon što je u subotu igrala s Armenijom svoju zadnju utakmicu prvog kruga kvalifikacija Hrvatska U-17 igra s Italijom u Sinju. Ovim putem poziv svim navijačima i gledateljima da ponesu navijačku opremu – šalove, kape, majice i da podrže našu mladu reprezentaciju. Na ulazu zapad sva djeca do 18 godina moći će ući besplatno! Ovoga puta na ulazima će biti postavljene kutije za donacije za liječenje Josipa Santa. Napominjem i da je sav prihod od ulaznica utakmice sa Armenijom 6.600,00 kn, namijenjen za pomoć u liječenju našeg Josipa Santa”, rekao je Dujo Maleš, predsjednik NK Junak.

Prije zaključenja ovog teksta telefonskim putem smo se čuli i sa Josipom Santom koji je otišao u Srbiju na pregled kod glavnog doktora njegove operacije u Rusiji koja bi se trebala obaviti na početku iduće godine. Josip od srca svima zahvaljuje i vjeruje kako će, iako sada sve slabije vidi na ozlijeđeno oko, nakon operacije ponovno vidjeti u potpunosti normalno. Želimo mu to i mi od srca!