Remijem sa Zagorom prošlo kolo u Sinju u utakmici bez ijedne iole ozbiljnije šanse, a kamo li situacije za pogodak, igrači Junaka nastavili su crni niz neefikasnosti te se trenutno nalaze na nevjerojatnih 411 minuta bez zabijenog gola. Prilika za prekid negativnog niza je ove subote u Pločama gdje Junak igra protiv vrlo dobrog Jadrana LP.

Jadran LP trenutno se nalazi 8. mjestu s ukupno 10 bodova i gol razlikom +6. Jadran LP kroz dosadašnje utakmice istaknuo se vrlo dobrim napadom, pa se tako nalazi na samom vrhu po broju zabijenih golova – njih 15 u 7 odigranih kola što znači da u prosjeku zabijaju 2,14 golova po utakmici. Na domaćem terenu vrlo su dobri i Junaka zasigurno očekuje jedna teška utakmica u kojoj neće biti mjesta za pogreške jer i najmanja može rezultitati brzom kontrom i pogotkom. Napomenimo kako se u momčadi Jadrana nalaze i 2 igrača koja su u top 5 najboljih strijelaca dosadašnjeg dijela prvenstva, a to su Zdenko Jurčević i Abel Kalfić, oba s postignuta 4 pogotka. Jadran je u prvih sedam kola primio 9 pogodaka što je u prosjeku 1,29 po utakmici. Prošlo kolo Jadran je poražen na gostovanju u Biogradu od Primorca rezultatom 2:0, a valja istaknuti i dvije utakmice u kojima je Jadran pogotovo pokazao svoju kvalitetu: pobjeda 1:6 na gostovanju kod Vala i pobjeda 4:0 kući protiv Croatie.

Junak je, s druge strane, na tablici smješten nešto niže te se s ukupno 8 bodova nalazi na 11. mjestu i gol razlikom -1. Junak se trenutno nalazi u krizi budući da ne zna za gol nevjerojatnih 411 minuta, odnosno 4 utakmice i jedno cijelo poluvrijeme. Posljednji gol postignut je u sjajnoj predstavi u Sinju kada su zabili čak 4 pogotka Zmaju iz Blata. Junak je zabio ukupno 6 golova odnosno 0,86 po utakmici, a primio ih je 7, odnosno prosječno 1,0 po utakmici što ga stavlja u ulogu defenzivne momčadi koja golove hvata iz kontri i greški protivnika, a nešto teže iz uigranih akcija. Posljednji rezultati sinjskih plavih i nisu za pohvalu, u posljednje 4 utakmice 2 poraza i 2 remija, odnosno 2 od mogućih 12 bodova.
U posljednjoj utakmici Junak je na domaćem terenu porazio Jadrana rezultatom 2:0.

8. kolo

U utakmicama između Junaka i Jadrana najčešće je pobjeđivao domaćin, a gost je vrlo rijetko nosio puni plijen.

Prije susreta između Junaka i Jadrana svoja je razmišljanja za našu stranicu iznio trener Sinjana, Mirko Grabovac:

Utakmica je na rasporedu u subotu od 15:30h, a na našoj facebook stranici moći ćete pratiti događaje s terena.