Junak bez kapetana u boj s Imotskim, Uskok domaćin Hrvacama

Piše: Josip Grčić
Foto: Antonio Mirko Macan

Nogometna karavana stigla je do kola broj 21. Sinjski Plavi na domaćem terenu imaju ispit s “davljenikom” Imotskim koji u svakoj utakmici traži posljednju slamku spasa koja sastav s Gospina Doca tjera s posljednjeg mjesta na tablici…

Ne pušu već neko vrijeme dobri vjetrovi u Imotskom, još od prošle sezone klub je od pada tadašnje Uprave krenuo nizbrdo, a sunovrati “ponor Titanika” nikako da netko zaustavi.
Barem prividno, na kratko, je niz poraza prekinut u Biogradu kod Primorca u prošlom kolu, ali 15 bodova na kontu i tek tri pobjede nisu niti približno želja i ambicija kluba i njegovih simpatizera.

Ono što pak dodatno otežava imotsku vagu jest činjenica velikog prometa kroz svlačionicu pa je u skladu s teškim stanjem i podosta igrača potražilo novu nogometnu sredinu, a razloga za slavlje nemaju niti na “zelenom stolu” gdje su stalne tenzije između trenutnog presjednika Mladena Radeljića i Skupštine kluba.

Sinjski Plavi, nakon neslavnog starta, konačno su se dokopali bolje forme, a uz poneki kiks Uskoka ponovno je i neizvjesno na samom vrhu jer ova dva najveća rivala dijeli tek bod razlike. Svjesni su u taboru Junaka kako će do kraja sezone iole mala pogreška biti kobna osvajanja titule najboljeg u trećeligaškom društvu.

Trener Stipe Grčić neće moći računati na kapetana Tea Vardića koji će s tribina, zbog kartona, odgledati susret Junaka i Imotskog koji kreće u subotu od 15:30 na Gradskom stadionu.

Susjedne Hrvace će nastavak niza bez poraza tražiti kod lidera Uskoka podno kliške tvrđave.