JUNAK DOČEKUJE NERETVANCA, UTAKMICA ZBOG SNIJEGA POMAKNUTA ZA UTORAK

Nakon podjele bodova u prvom kolu nastavka Junak očekuje još jedan domaći susret. Gradski stadion, u utorak bi trebao postati kulisa još jednog zanimljivog susreta jer u goste dolazi posrnula ekipa Neretvanca…

Na početku proljetnog dijela prvenstva Sinjani nisu oduševili, ali ipak nakon što su dvaput bili u minusu, Šentija je u gužvi ipak bio najspretniji i pospremio loptu u mrežu biogradskog Primorca u posljednjim sekundama za remi, a još jedan neugodan protivnik bit će na suprotnoj strani Junaku i ovog utorka, nakon subotnje odgode.

I gosti su se u prvom kolu nastavka poskliznuli na domaćem terenu kada je u Opuzenu gostovala susjedna ekipa Hrvaca i četiri minute prije kraja zabila za minimalnu pobjedu pa bi i ekipi Neretvanca ovo trebao biti jedan od onih važnijih susreta jer gostima „gori pod nogama“, a svaki naredni susret i mogući nenadani posrtaj bio bi vrijedan čak i ispadanja iz lige.

Bajna situacija nikako se ne može okarakterizirati niti ona sinjska jer tek šest bodova Sinjane dijeli od zone ispadanja pa, kako je rekao i trener Lalić, svaki susret do kraja sezone morat će biti maksimalan kako bi Junak osigurao mirnu sudbinu i naredne godine u istom rangu.
Tek bolja gol razlika od dva više postignuta pogotka spašava ekipu Neretvanca što nisu na samom začelju tablice koje trenutno drži Val, još jedna ekipa s podosta problema u prijelaznom roku, ali ipak, po pisanju nekih novinara, koliko-toliko su posložili redove te će zasigurno gosti upregnuti sve snage kako bi u Sinju Junak ostavile bez bodova.

U međusobnim ogledima, ali i mnogo drukčijim okolnostima momčad Neretvanca od Sinjana izlazila je kao bolja u tri susreta, a od prošlih pet Junakovci su izvukli tek dva remija.

Na raspolaganju treneru Laliću neće biti Petra Botice koji ima tri žuta kartona, a s druge strane, u redovima Neretvanca, koji kao i Sinjani muku muče s čovjekom u napadu, našli su rješenje u Zdenku Jurčeviću, jednom od trojice vodećih topnika lige, a koji bi po posljednjim informacijama ipak mogao ostati za susret van kadra.

Pred susret s Neretvancem trener Vik Lalić nam je rekao:

„Imali smo mnogo problema s vremenom, a i do sada smo ih imali s uvjetima jer nismo napravili niti jedan trening na nogometnom terenu. Nažalost, nemamo mogućnost rotiranja pa i ovih 18 igrača s osam juniora ne dopušta ništa drugo nego da budemo maksimalni do kraja prvenstva.“

 

Utakmica Junaka i Neretvanca, nakon subotnje odgode, zakazana je za utorak, 6. ožujka u 15 sati na Gradskom stadionu u Sinju.