JUNAK DOČEKUJE SPLIT; SINJANI, MALIGANI, SAD JE PRAVI ČAS!

Pretposljednje kolo Treće lige jug donosi zanimljiv susret u Sinju. Domaći Junak će bodove vrijedne opstanka tražiti protiv Splita. Sinj i Cetinska krajina su na nogama, vremena za bilo kakav kiks nema jer bi svaki takav bio “poguban” za sinjsku družinu.

Sinjski Junak na domaćem terenu će u pretposljednjem kolu ugostiti momčad Splita. Ove suparničke ekipe u potpuno su različitom stanju što se tablica tiče pa će domaća u utakmicu morati pod pritiskom imperativa jer svaki bod u posljednja dva kola vrijedan je jednostavno “suhog zlata”, a svaki će biti toliko težak kad se pogleda protiv koja dva protivnika igraju Sinjani.
S druge strane, momčad grada pod Marjanom pretendira na rang više. Prvi krug licenciranja za taj isti pokazao je “stop”, a možebitne promjene takvog statusa znat će se za točno devet dana.

Junak je u prošlom kolu pao na ispitu strpljivosti u Stobreču kod Primorca gdje je domaćin, praktički nakon jedne akcije “s repom i glavom” zabio taj pobjedonosni gol i tako kaznio silne promašaje Junaka. S istoimenim protivnikom, ali iz Biograda Splićani su uzeli puni plijen jedanaestercem u posljednjim minutama susreta. Prečesto viđan scenarij zbog kojeg su živce izgubili i Sinjani u prvom dvoboju ove sezone koji se igrao u Parku Mladeži. Jedanaesterac sviran u četvrtoj minuti sudačke nadoknade tog je 25. studenog prošle godine izazvao i napuštanje terena prije sučeva zvižduka, a i mnogo uzavrelih strasti na terenu i tribinama.

Do samog kraja ova Treća liga bit će jako neizvjesna. Čak tri kluba mogla bi napustiti ovaj rang natjecanja, a čini se, kako su “u vatri” još četiri kluba s dna: Junak, GOŠK Dubrovnik, Imotski i Val u bodovnom rasponu od tek dva boda. Podosta problema ima i Solin koji se natječe u rangu više i koji, uz još dva kluba, dijeli 31 bod na začelju drugoligaške tablice. Na terenu pokraj Jadra tako bi, ne promjeni li se ovaj niz poraza, mogli iduće sezone gledati klubove iz Treće lige.
Licence za rang više nije niti od trećeligaša dobio nitko pa će se, sa strepnjom za četiri “davljenika” čekati taj 20. svibnja i odluka nakon žalbi na onu prvu.

Pomoćni trener Splita, Marenzi Armando neće moći računati u susretu u Sinju na bivšeg Junakovca, Juru Galu dok će sinjski strateg Stipe Grčić van pogona imati Petra Boticu nakon crvenog kartona u Stobreču.

Split je posljednjom pobjedom uhvatio dva boda prednosti pred izravnim konkurentom za rang više – Zadrom pa niti u splitskoj momčadi ne manjka želje za još jednom pobjedom koja bi im “jednom nogom” zakoračila u nadanja prema Drugoj ligi.

Sinj i Cetinska krajina pred ovaj susret su na nogama. S nikad većim nabojem nije se gledalo na ovaj susret, a nije to niti čudno kad sinjski opstanak još uvijek “visi u zraku”.
Stoga nije na odmet još jednom pozvati sve Sinjane, Maligane i ljubitelje Junaka da podrže Plave u vrlo važnoj utakmici na Gradskom stadionu koja vjerojatno odlučuje budućnost cijele iduće sezone. Svaki glas bit će u subotu bitan pa je pravi moto za taj susret “Sinjani, Maligani, sad je pravi čas!”
Ništa manje luda atmosfera nije niti u sinjskoj svlačionici u kojoj se s velikom željom pobjede gleda na subotnji susret jer bi taj možebitni puni plijen zaključao “svaka vrata” Junakove strepnje pred opstankom.

Susret Junaka i Splita zakazan je na Gradskom stadionu u Sinju u subotu, 12. svibnja od 17 sati.