JUNAK DOČEKUJE URANIJU, SINJANI NAKON PREDAHA ZBOG ODGODE U ZADRU PONOVNO U POGONU

Junak će ove subote ponovno imati težak okršaj na domaćem terenu. Sinjanima koje tek dva boda dijele od zone ispadanja „gori pod nogama“, a na Gradskom stadionu u 21. kolu lige gostuje momčad Uranije, ovogodišnji novopridošlica lige koji ne reda baš dobre rezultate u drugom dijelu sezone…

Gosti su upali u „posno“ razdoblje dobrih rezultata pa tek pobjeda u prvom kolu nastavka na domaćem terenu protiv Vala te tek po jedan bod iz susreta protiv Primorca iz Biograda i Stobreča te Splita mnogo je manje od onoga što se očekivalo od kluba čiji ovogodišnji ulazak u ovaj rang natjecanja te furiozni početak je pak najavljivao.

Sinjani su imali mali predah od prvenstvenih obaveza uzrokovan odgodom utakmice u Zadru kojoj je novi termin najavljen za 27. ožujka, a u tom prošlom kolu Sinjanima se opstanak u ligi još više zakomplicirao jer tek dva boda od zone ispadanje sve je samo ne najava mirnog nastavka sezone. Tri boda su upisale momčadi sa začelja- Val i Neretvanac pa su tako došli do 19 prvenstvenih bodova. Junakovci više prava na bilo kakav posrtaj nemaju jer bi svaki takav bio vrijedan čak i ispadanja.

Momčad Uranije na put će prema Sinju bez standardnih igrača početne jedanaestorice pa će trener Uranije, Ante Vidulin na Gradskom stadionu neće moći računati na Darka Tomaša i Ivana Jezidžiju zbog ozljeda.

U drugom dijelu prvenstva i ekipa Baške Vode ima problema s čovjekom u napadu, a od mogućih 15 bodova gosti su uzeli tek 6 što je, za razliku od odličnog prvog dijela sezone, postavilo ih na sedmu poziciju s ukupno 30 bodova. S druge strane, Sinjani koji nemaju prava na kiks, a pogotovo onaj na domaćem terenu, broje 21 bod s utakmicom manje zbog odgode u Zadru.

Trener Junaka, Vik Lalić zbog tri žuta kartona neće moći računati na Tea Vardića i Matea Katušu, a zbog ozljede u utakmici s Imotskim tek sredinom tjedna pridružio se intenzivnijim treninzima momčadi Petar Botica pa je i njegov subotnji nastup pod velikim upitnikom.

Pred susret u Sinju susret nam je najavio trener Uranije, Ante Vidulin:

„Nakon odigrane tri utakmice protiv tri najbolje ekipe lige gdje smo pokazali da smo apsolutno ravnopravni tim istim ekipama,i gdje nas je samo dekoncentracija u samoj završnici dijelila od pobjeda, optimistično gledam na susret u Sinju i nadam se pobjedi i sva 3 boda. Znamo da neće bit lako,da se Junak bori za ostanak i da su im bodovi,naročito doma,jako bitni. Međutim poznajući svoju ekipu znam da jedva čekaju subotu i da naplate sve promašaje i nesreću koja nas je pratila u protekla tri susreta.“

S druge strane razmišljanja prije sinjskog susreta podijelio nam je sinjski čuvar mreže, Nediljko Labrović:

„Čeka nas teška utakmica na Gradskom stadionu, ali moramo dati sve od sebe da uzmemo puni plijen. Svaki bod u narednom razdoblju nam je potreban i moramo se boriti za svaki. Tri boda na domaćem terenu protiv Uranije u daljnjem natjecanju bit će nam jako vrijedna.“

Susret 21. kola natjecanja najavljen je ove subote, 24. ožujka od 15:30 sati na Gradskom stadionu u Sinju.