Junak domaćin GOŠK-u, Plavi bez alibija s imperativom pobjede

Piše: Josip Grčić
Foto: Petar Malbaša

Sinjski Plavi nemaju izbora, loš ulazak u drugi dio sezone i niz od tri susreta bez pobjede sada im stavljaju imperativ pobjede nad dubrovačkim GOŠK-om. Jedno je ipak sigurno, neće biti lako, ali na muci se poznaju junaci pa se nadaju domaći kako će upisati i prvi trobod u proljetnom dijelu lige…

Dubrovački sastav u pravo je vrijeme gost u Sinju kao jedan od najlakših protivnika za prekid crnog niza Junaka uslijed lošeg ulaska u proljetni dio trećeligaškog boja.

Domaći kiks protiv GOŠK-a zasigurno bi dodatno zakomplicirao sve ono fantastično što su Sinjani priređivali tokom prvog dijela sezone s obzirom da protivnici dobrano “pušu za vratom” i rade dok drugi “spavaju”.

Poraz na Korčuli, remi s Jadranom te utakmica “bez ispaljenog metka” s Croatijom suma je sinjske bliže prošlosti.
Pogled na statistiku jasno će pokazati da je sinjski napad najsterilniji u ligi, svega jedan pogodak u tri kola definitivno nije brojka za pohvaliti se, ali mnogo ljepšu priču ne ispisuju niti gosti koji, kao i Junakovci, iz tri proljetna kola imaju tek jedan bod na kontu.

Na raspolaganju treneru Stipi Grčiću neće biti Ivana Jakova Džonija dok će na stoperskoj poziciji izostati Čaljkušić, ali definitivno u slagalicu Grčića veseli povratak Bandala i Stipe Baraća nakon što su izostali zbog manjih ozljeda u prošlom kolu.

Podigli su Plavi, barem koliko-toliko, samopouzdanje pobjedom u Kupu protiv Trogira, ali vrijeme neupitno curi i baš je subota trenutak za “novi početak”.
Bolje sutra kreće od 15:30 sati na Gradskom stadionu kada igraju Junak i GOŠK iz Dubrovnika.