Junak domaćin Zagori, u lov na vrh bez Bašića-Šiške i Maganića

Piše: Milan Buljan

Uzavrela trećeligaška sezona uplovljava u svoju završnicu, svakako i dalje neizvjesnu, jer svega tri boda dijeli društvo na vrhu južnog društva. Junak u 26. kolu domaćin Zagori, pobjeda je imperativ u nastojanjima povratka na vrh…

Poraz u Stobreču ostao je “u povijesti” Plavima, ne po lijepom sjećanju, ali život mora ići dalje kao i nove prilike za povratak na sami trećeligaški vrh. Upravo jedna takva je domaći susret sa osokoljenom Zagorom.

Sinjani u susret ulaze i s velikom brigom – izostankom Petra Bašića-Šiške i Daniela Maganića koji su u toj utakmici kod Primorca “zaradili” tri utakmice suspenzije pa će se to, barem malo, osjetiti na sinjskom sastavu, kaže i trener Junaka, Stipe Grčić:

“Mi respektiramo Zagoru, svjesni smo da koliko je i gostima važan ovaj dvoboj, ali to su njihove brige, jer mi idemo na pobjedu, želimo i dalje ostati na vrhu. Osakaćeni smo izostankom Šiške i Maganića, ali ostatak momčadi je spreman i motiviran za odgovori na ovaj izazov.”

Nije ne igranje dvojice odličnih igrača četiri kola prije kraja pravo vrijeme za minuse, ali svakako je imperativ pobjede na strani Junakovaca žele li i dalje ostati u borbi za čelnu poziciju trećeligaškog natjecanja.
Ipak, vremena za kalkulacije nema, svaki kiks se skupo plaća, a možebitni posrtaj jako dobro koristi ostatak društva.

“Flaster” u momčadi Zagore bivši je igrač Junaka, Željko Sablić koji je i u prošlom kolu potvrdio ljetnu formu i s tri pogotka torpedirao Split prema neizvjesnoj i grčevitoj borbi za opstanak.

Susret Junaka i Zagore, na Gradskom stadionu u Sinju, kreće od 17 sati.