JUNAK FURIOZNO PREOKRETOM DO POBJEDE U BIOGRADU

Junak je oduševio na premijeri nove sezone!
Potpunim preokretom tri boda Junak je donio u Sinj, a precizni su bili Mateo Baturina i Josip Galić

Prvo kolo 3.HNL Jug
NK Primorac (B) 1:2 NK Junak Sinj
(Vodopija 21. // Baturina 46., Galić 61.)

Primorac je prvu priliku imao u 6. minuti susreta kada je iz slobodnog udarca na rubu kaznenog prostora domaći Ješe pucao iznad gola!
Počeli su onda pritiskati i Sinjani, a prvu opasnost nesigurnom domaćem golmanu Rogiću zadao je Vladislavić u 11. minuti susreta!
Novu priliku imali su Junakovci u 19. minuti susreta kad je Baturina dugom loptom pronašao Gabrića koji neprecizno pred golom predaje Galiću!
No, samo dvije minute kasnije domaćini su došli u vodstvo – neobranjivo je Luka Vodopija zabio i slavlje donio Primorcu!
Naredno razdoblje je donijelo izjednačenu igru, a pravu priliku imao je Bajić Mate s ruba kaznenog prostora, no neprecizno!
Nastavili su domaćini s inicijativom, a nakon kornera samo par minuta kasnije u skoku je bio najviši Iveljić, no puca pored gola glavom!
Do kraja prvog poluvremena izjednačena igra s jedne i s druge strane, a jedina prava prilika bila je na strani Junaka kada je Gabrić na nabačaj Poljaka pucao malo pokraj stative!

Veliki hendikep imao je trener Grabovac kada je još na polovici prvog dijela morao na terenu imati ozlijeđenog Gabrića kojeg je na početku drugog poluvremena zamijenio Križanac!
Na početku drugog poluvremena furiozni Junak odmah je u 46. minuti poravnao rezultat – strijelac je bio Baturina!
U 52. minuti nastavili su Sinjani pritiskati, a nakon ubačaja Baturine Vladislavić je pucao iznad gola!
Samo par minuta kasnije uzvraćaju i domaćini, a ispred gola izbacuje Mornar otvoren šut Bajića!
Potpuni preokret događa se u 61. minuti susreta kada nadmoć Sinjana okrunjuje Galić koji na asistenciju Botice pogađa u dalji golmanov kut!
U 73. minuti veliku priliku za povećanje prednosti promašuje Galić kada vratar Rogić vršcima prstiju loptu šalje pored gola!
Gosti su u 76. minuti prvi put u drugom dijelu došli do prave prilike – s ruba igrališta je domaći Zelić pronašao Bajića koji glavom puca preko gola!
U 87. minuti iz slobodnog udarca Mate Bajić je poslao loptu „u vatru“ gdje se od nekog igrača lopta odbija do stative!
Samo minut kasnije i Sinjani su došli do velike šanse, ali neprecizan je bio Vladislavić!

Junak je tako boljim drugim poluvremenom s punim plijenom počeo novu sezonu!

Sljedeće kolo Junak je ponovno gost i to u Opuzenu kod domaćeg Neretvanca koji ovu sezonu igra dosta pomlađen, a ovo kolo su imali i zdravstvenih problema s čak devetoricom igrača!
Utakmica je na rasporedu sljedeće subote na stadionu Podvornica!