JUNAK GOSTUJE U STOBREČU, DOMAĆIN U POSLJEDNJIM KOLIMA “POSRNULI” PRIMORAC

Junak će nakon velike pobjede na svom terenu protiv Vala imati još tri susreta do kraja ove sezone. Prvi na redu je gostujući kod Primorca u Stobreču…

Pobjeda protiv Vala olakšala je Sinjanima veliki „teret za vratom“ što se opstanka tiče pa su tim punim plijenom „potopili“ Kaštelane i dali im tako tek male šanse da napuste to posljednje mjesto „fenjeraša“ lige.

Nimalo bajno, pogotovo u posljednjim susretima, stanje nije niti u klubu iz Stobreča. Primorac za pobjedu ne zna od početka mjeseca travnja, a nevjerojatan je podatak kako su u zadnja četiri susreta zabili tek dva pogotka, a čak je vratar 18 puta morao po loptu iz svoje mreže nakon visokih poraza od istoimenog kluba iz Biograda, Neretvanca, Croatie i Splita.

Zasigurno će tako, a pogotovo što se susret igra na domaćem terenu, i domaći Primorac pokušati do novih bodova koji bi značili iskupljenje za proteklo razdoblje, dok bi s druge strane moguća pobjeda Sinjana značila i pečat što se opstanka u ovom rangu tiče.

Zanimljivo će biti do samog kraja u borbi za očuvanje od te posljednje pozicije koja znači rang niže, a pet klubova smjestilo se ispod sinjskih Plavih u bodovnom rasponu od pet bodova. Svakako će, s velikom pozornosti u ovom kolu, biti susret Kamena i Imotskog koji će trasirati put jednog od ova dva kluba. Do kraja sezone Junak će poslije ovog dvoboja biti domaćin Splitu, a na kraju i gost Croatiji pa će, bod(ovi) protiv Primorca biti više nego „suhog zlata vrijedni“ za miran kraj ove sezone.

S 37 bodova na prvenstvoj tablici puno mirnije na ovaj susret gledaju domaćini, dok Junak se nalazi na 11. poziciji lige s 30 bodova.

Trener Stipe Grčić na raspolaganju će imati svu momčad pa će to biti još jedna olakotna okolnost u sinjskim redovima.

„Primorac je jako dobra ekipa što i samo bodovno stanje na tablici govori. Nakon Vala atmosfera u svlačionici je odlična pa se nadam pobjedi u Stobreču!“ kazao je Petar Botica, igrač Junaka.

Susret Primorca i Junaka na rasporedu je ove subote, 5. svibnja od 17 sati na stadionu „Blato“.