Junak i Alkar ostali bez predsjednika: Neopozive ostavke dali Maleš i Glavan

Dujo Maleš i Denis Glavan podnijeli su neopozive ostavke na mjesta predsjednika NK Junak i KK Alkar. Zanimljivo je što su čelni ljudi sinjskih perjanica ostavku podnijeli istog dana u jako kratkom vremenskom roku, a mnogi su, tu vijest, već povezali s razlazom dr. Stipislava Jadrijevića i gradonačelnice Kristine Križanac…

Dragi prijatelji NK Junaka i sinjskog sporta, te svi kojih bi moglo interesirati.
Izvještavam vas da nakon provedenih nešto više od godinu dana na čelu NK Junak podnosim neopozivu ostavku na tu časnu dužnost.

Razloge za ostavku, osim u nedostatku vremena zbog obiteljskih i poslovnih obveza, pronalazim i u trenutačnoj političkoj situaciji u Gradu. Obzirom na gore navedeno zadatke vezano za upravljanje klubom nisam u mogućnosti kvalitetno obavljati, pa bi moj ostanak na ovoj časnoj dužnosti predstavljao teret za klub, a to klub kao što je naš ponosno stogodišnjak ne zaslužuje.

Želim zahvaliti svima s kojima sam se u svom kratkom mandatu susreo i surađivao. Entuzijastima iz Plavog Stroja, Navijačima, Djelatnicima kluba i Omladinskog pogona, te svim ovdje nespomenutima, a koji će se prepoznati u mojoj izjavi.

Izvješće o radu podnijet ću na izvanrednoj skupštini, koju u interesu kluba sazivam u petak, 12.07.2019. u 20h”
u ostavci je napisao, sada već bivši predsjednik Junaka, Dujo Maleš.

Podsjetimo, Maleš je sinjski klub preuzeo 11. travnja 2018. godine, dogovorio suradnju s trenerom Stipom Grčićem i Junak u ovoj sezoni doveo na sami vrh trećeligaškog društva. Zamjeralo mu se to što Plave nije uspio vratiti u dugo željeno društvo Druge lige pa je, zasigurno, i taj detalj bio jedan od važnijih u donošenju ove odluke.

Tek nekoliko minuta prije odluke Maleša potvrđeno je kako s mjesta predsjednika Alkara odlazi i Denis Glavan:

“Dragi ljubitelji Alkara i sinjskog sporta, nakon gotovo dvije godine provedene na poziciji predsjednika KK Alkar, ovim putem Vas izvješćujem da podnosim neopozivu ostavku na tu časnu dužnost. Zbog aktualne političke situacije u našem Gradu, nisam više u mogućnosti donijeti dodanu vrijednost našem Alkaru koja bi mu osigurala financijsku stabilnost u budućnosti, a pogotovo u nadolazećoj vrlo zahtjevnoj sezoni koja donosi 50 posto više utakmica u odnosu na proteklu. Stoga sam mišljenja da je u ovom trenutku najbolje za Alkara da se povučem i da mu ne budem teret.

Ovim putem bi se zahvalio svima s kojima sam surađivao u proteklom razdoblju, upravi, svim trenerima koji su vodili, kako prvu ekipu, tako i mlađe uzraste, sponzorima, medijima, navijačima, a posebno igračima koji su uvijek davali sve od sebe. Najviše hvala mojoj obitelji koja je imala razumijevanja i strpljenja.

Također bi se zahvalio čelnim ljudima HKS-a s kojim sam imao korektan odnos i koji su uvijek imali razumijevanja za tekuće probleme Alkara.

U razdoblju dok sam bio predsjednik , sa najmanjim proračunom u ligi, Alkar je, u dva navrata, uspio ostvariti temeljni cilj ostanka u HT premijerligi, uz veliki doprinos domaćih igrača. Također me veseli da je postignut napredak u radu s mlađim uzrasnim kategorijama, gdje smo uz suradnju sa školom košarke Alkar ostvarili uspjeh plasmanom četiriju selekcija na poluzavršnicama i završnicama PH. Po prvi put je Alkar bio organizator poluzavršnice PH za juniore, a nakon dugo vremena je oformljena i ekipa Alkar II što je sve skupa služilo razvoju mladih talentiranih sinjskih igrača. Pokušao sam, također, uvesti reda u naplatu ulaznica u čemu sam uspio manjim dijelom. I dalje smatram da je jedini ispravni put da svi gledatelji kupe ulaznicu za utakmice Alkara i da mu tim činom pomognu.

Posljedni potez uprave je bilo dovođenje dokazano uspješnog trenera g. Damira Milačića s kojim, na moju veliku žalost, neću moći nastaviti suradnju. Nadam se da će novi čelnik kluba, zajedno s njim, nastaviti graditi momčad za sezonu koja nam je pred vratima, te nas iznova, sve skupa, subotama uveseljavati na sinjskom i ostalim hrvatskim parketima.

Ovime moja ljubav prema Alkaru ne prestaje, ostajem i dalje njegov vatreni navijač.

Mi smo Sinjani, Alkar je naš!
“, stoji u priopćenju Denisa Glavana.

Mandat Denisa Glavana krenuo je krajem listopada 2017. godine kada je, nakon burnih reakcija glasnijeg navijačkog kordona, s tog mjesta istupio Denis Katić. Opstanak Alkara zapečaćen je tek u posljednjim kolima, mnogo je tu nesreće i nespretnih poteza bilo u prošloj sezoni koju je, na svojim leđima, iznjedrio trener Srđan Helbich. Uspješno, i uz želju da tako ne bude u ovoj nadolazećoj.

Tko će zasjesti na čelne pozicije dva sinjska sportska simbola i uhvatiti se u koštac s brojnim problemima sporta ostaje tek za vidjeti.