Junak i dalje stopostotan, peticom u mreži na Gospinom Docu pao Imotski

Junak je peticom u mreži nastavio pobjednički niz u Imotskom kod istoimenog domaćina. Ponovno se u junaka susreta prometnuo Petar Bašić-Šiško koji je s tri pogotka došao do svog desetog u šest kola. Domaćini su na radnoj temperaturi bili svega tridesetak minuta, a onda je lađa duboko potonula pa je počela predstava u jednom smjeru imena „Junak“

Imotski – Junak 1:5 (1:1)
Imotski – Stadion Gospin Dolac. Gledatelja: 300
Sudac: Luka Liković (Krvavac)
Strijelci: 1:0 Cikojević (5.) 1:1 Andrić (37.), 1:2 S. Barać (52.), 1:3 Bašić-Šiško (60.), 1:4 Bašić-Šiško (63.), 1:5 Bašić-Šiško (66.)
Najbolji igrač: Petar Bašić-Šiško (Junak)

Imotski: Ljubičić, Grbavac, Ljubić, Jonjić (od 40. Dropuljić), Majstrović, Cikojević, Varea, Bagarić (od 70. Karoglan), Pavić, Milinović (od 61. Marinović), Kalajdžić
Junak: Ćurković, S. Barać, Marunica, M. Barać, Katuša, Bandalo, Jandrek (od 66. Grgat), Bašić-Šiško (od 69. Protega ), Andrić (od 43. Tuta), Botica, Jukić.

Loše je Junak ušao u utakmicu, mnogo se griješilo, a jednu takvu pogrešku kaznili su domaćini u ranoj fazi utakmice. Nakon centaršuta s lijeve strane u gužvi se dobro snašao Cikojević i glavom pogodio za vodstvo Imotskog.
Gurnulo je to domaćine naprijed, duže je vrijeme gol Sinjana bio pod strašnom „opsadom“, a samo sedam minuta poslije gola ponovno je Cikojević ušao, ali promašio za malo okvir gola.
Ponovno je u 26. minuti zaspala obrana Sinjana, ovoga puta se u prilici našao Kalajdžić koji s ruba kaznenog prostora puca pored gola.
Prvu pravu priliku u prvom dijelu iskoristio je Junak – nekoliko prekrasnih poteza iznjedrili su na desnoj strani Katušu koji ubacuje u kazneni prostor, a Andrić glavom matira vratara Ljubičića. U tom je skoku u duelu glavama nastradao Andrić pa je nakon liječničke intervencije napadač Sinjana morao van travnjaka.
Debelo u sudačkoj nadoknadi još jednom je pokušao domaći Kalajdžić, ali je njegov pokušaj ponovno bio neprecizan.

U 51. minuti Majstrović je s desne strane ubacio loptu, a neometan se spetljao Kalajdžić pa je bez većih problema polušansu riješila sinjska obrana, a onda je počela predstava u jednom smjeru zvana „Junak“.
Nestalo je domaćina na terenu, popuštalo je sa svih strana, a onda je Jandrek pronašao Stipu Baraća koji pogađa za preokret Sinjana.
Samo sedam minuta kasnije nišanske sprave namjestio je i najbolji strijelac lige koji je povećao rezultatski plus na stranu Sinjana nakon asistencije Stipe Baraća, a onda je u 63. minuti Mateo Barać ponovno dodao za Bašića-Šišku koji još jednim prekrasnim pogotkom matira domaćeg vratara Ljubičić.
Još jedan pogodak, ukupno svoj deseti nakon šest kola, postigao je Bašić-Šiško odmjerenim udarcem u rašlje.
Jedinu akciju „s glavom i repom“ u drugom dijelu imali su domaćini u 74. minuti kada je s lijeve strane lijepo prošao Marinović, namjestio za Vareu, a ovaj loptu poslao iznad vratnice.
Osam minuta prije kraja u kombinaciji su bili braća Barać, a loptu je s crte izvukao Mario Pavić.

Prekrasna sportska priča pisala se i s tribina koje su većim dijelom obuzeli sinjski navijači, a Plave je tokom cijele utakmice bodrila i velika skupina Sinjskih Maligana.

Za Junakovce sada slijede dva domaća ogleda. Prvo će u subotu na Gradskom stadionu gostovati biogradski Primorac, a potom će Sinjani ugostiti i Neretvanac.

 

Foto: Antonio Mirko Macan