Junak i Jadran LP bez pogodaka, Uskok upisao još jednu pobjedu

Utakmica bez prevelikih uzbuđenja odigrana je na Gradskom stadionu u Sinju. Nisu mnogo ponudili ni domaćini ni gosti, tek imali nekoliko poluprilika pa je, na kraju, potpisani remi i najrealniji ishod prikazanog…

Junak – Jadran LP 0:0 (0:0)
Sinj. Gradski stadion. Gledatelja: 300
Sudac: Jelena Pejković (Split)

Junak: Ćurković, S. Barać, Bašić-Šiško, Marunica, M. Barać, Ljubičić (od 83. Vuleta), Bandalo, Džoni (od 65. Andrić), Jukić, Vardić (od 45. Katuša), Botica.
Jadran LP: Batinović, Turudić, Dulaj, Raič, Kordić, Primorac, Šuto, Musulin(od 84. Burđelez), Herceg, Romić (od 72. Kalfić), Nikolac (od 89. Rijević).

Nije mnogo iznimnih poteza i odveć lijep nogomet prikazao dvoboj na sinjskom stadionu, a nakon inicijative Junaka ipak su prvi zaprijetili gosti. Krenuo je Šuto sam prema golmanu, ali pomoćni sudac pokazao je kako je njegova kretnja bila u nedozvoljenom položaju.

U 16. minuti je ubačaj Jukića prihvatio Mateo Barać, ali u posljednji tren su pribrano reagirali gosti i očistili odličan pokušaj da bi mnogo sreće potom imao i Junak kad je gotovo, nakon poigravanja, loptu u svom prostoru izgubio vratar Ćurković.

Tek ono za istaknuti u prvom dijelu bio je jedan preoštar prekršaj u kojem je “deblji kraj” izvukao kapetan Vardić, nekoliko punata nakon što je nastradala arkada, pa je na poluvremenu ušao Katuša.

Na Borovištu je još jedan uspjeh kreirao kliški Uskok koji je bio bolji od domaće Zagore pa je i potpuno potvrdio preuzimanje liderske pozicije u prošlom kolu. Prvu priliku za povratak na pobjedničke staze Junak ima u sljedećem kolu kao gost Croatiji.

Tablica: