Junak kao prvoplasirani trećeligaš na teškom gostovanju kod GOŠK-a u Dubrovniku

Junak će nakon tri početne pobjede i odličnog starta u novoj sezoni gostovati kod dubrovačkog GOŠK-a. Teško se bodovi hvataju u najjužnijem gradu Hrvatske, iskusili su to Sinjani mnogo puta, ali s dobrom atmosferom Plavi potajno žele da s Lapada otiđu neporaženi…

Mnogo promjena u sastavu GOŠK-a u ljetnom prijelaznom roku, klub su napustila šestorica igrača, a isti broj i stigao je u redove dubrovačkog trećeligaša. Klub su napustili Petar Čeko, Mislav Glavinić, Antonio Lipotić, Luka Matić, Domagoj Veraja, Luka Zelenika i Domagoj Zovko, a njihova mjesta nadopunili su iskusni Baldo Cicijelj, Bruno Pralas, Zvonimir Dalmatin, Josip Ćurčić, Marin Tomas i Elliot Mišić.
Baldo Cicijelj, povratnik u redove dubrovačkog kluba, a njegov dolazak je kao pun pogodak, barem tako misle Dubrovčani, jer je od tri gola koje je momčad GOŠK-a postigla u prva tri kola spomenuti je bio strijelac dva.

Sinjani s devet bodova, tri pobjede u prva tri kola i početak sezone kakav su svi ljubitelji nogometa u Sinju mogli samo sanjati. S druge strane, četiri boda na kontu ima dubrovački GOŠK koji je takav bodovni saldo dobio pobjedom protiv Splita i remijem s Imotskim u prošlom kolu.

Dvije pobjede Junaka, tri pobjede GOŠK-a i 3 izjednačena rezultata međusobni je učinak Sinjana i Dubrovčana u dosadašnjih 8 odigranih utakmica.

Gostovanje u Dubrovniku po mnogočemu uvijek predstavlja veliki problem, bodove će tražiti domaći sastav koji je od mogućih devet skupio tek četiri što nije niti blizu očekivanja s obzirom da su u prva dva kola bili domaćini.
Junak potpuno rasterećen u ovom susretu na vrhu trećeligaške tablice, ali sigurno se u taboru Sinjana nadaju nastavku odličnog početnog niza i potajno žele da otiđu sa stadiona Lapad neporaženi.

Igrač Junaka, Petar Bašić-Šiško, najbolji strijelac lige s pet pogodaka u tri kola:

„Oni su baš domaćinska ekipa. Idemo bez presinga i mislim da ćemo u Dubrovniku odigrati dobru utakmicu. Ako ne možemo pobijediti pa barem onda da ostanemo neporaženi!“

Susret GOŠK-a i Junaka na rasporedu je u subotu, 15. rujna od 16:30 sati.