JUNAK “MORE” AKCIJA BACIO U NEPOVRAT, PRIMORAC SVOJU ISKORISTIO I SLAVIO

Zanimljiv susret igrao se na stadionu „Blato“ u Stobreču u kojem je domaći Primorac uzeo puni plijen, a Junak gurnuo u još strepnje pred opstankom u ligi.
Imaju Sinjani za čim žaliti, lopta jednostavno nije htjela u gol, a svoju jednu od tek nekoliko pravih prilika iskoristili su domaćini i slavili…

28. kolo 3. HNL Jug
PRIMORAC 1-0 JUNAK

Stadion Blato-Stobreč. Gledatelja: 200
Sudac: Emil Tomašević (Ploče)
Strijelci: 1:0 Kovačević (72.)
Najbolji igrač: Ante Kovačević (Primorac)
Primorac: Šolić, Jurjević-Škopinić, Boban, Lisica (Ivić od 52.), Prančević, Galić (Jureškin od 79.), Bagarić (Kovačević od 57.), Domazet, Grubišić, Ćerdić, Grković
Junak: Labrović, Mornar, Marunica, Katuša (Jukić od 65.), Bandalo, Vukušić, Barać (Vuleta od 83.), Andrić, Vardić, Botica, Puljić (Križanac od 75.)

Sinjani su od početka bolje stali na terenu i već u 8. minuti susreta stvorili odličnu šansu – skoro cijelu polovicu igrališta pretrčao je Barać, ušao u kazneni prostor, pratio ga je Andrić, ali on loptu dobro ne zahvaća pa je prva prilika Sinjana otišla u nepovrat.
U 20. je minuti nakon prekršaja na Botici slobodan udarac s nekih 18 metara izveo Marunica, pucao izravno prema golu, a vršcima prstiju sa svoje desne strane loptu skida domaći vratar Šolić.
Igrala se 35. minuta susreta kada je Vukušić prošao s desne strane, izbjegao čuvara i ušao u kazneni prostor, dodao za Andrića koji je fintom pokušao matirati domaćeg vratara, ali ipak on je bio siguran.
Jedina prilika prvog dijela u kojem su pravu akciju s „repom i glavom“ stvorili bila je u 37. minuti u kojoj je u završnici bio neprecizan Boban.
Do kraja prvog dijela, padom energije u redovima Sinjana i domaćini su uhvatili „tempo igre“ pa su prijetili u posljednjih pet minuta prvog poluvremena.

Drugi dio poluvremena protekao je u teškoj i tvrdoj igri početnih 20-tak minuta.
Ipak, imali su Sinjani odmah na početku lijepu šansu – izveo je aut s lijeve strane Puljić, bacio dugu loptu za Andrića koji je zahvaća i puca točno u vratara Šolića.
U 66. minuti susreta s lijeve na desnu stranu igrali su Junakovci, a posljednji se na lopti našao neometan Botica koji pogađa malo iznad gola.
Ipak, sinjska obrana je pukla u 72. minuti. Odličan posao napravio je domaći Galić, pronašao Kovačevića koji je neometan rutinirano pogodio za vodstvo Primorca.
U 87. minuti Junak je ostao i s desetoricom – nakon drugog žutog kartona na ranije hlađenje u svlačionicu poslan je Botica.
Samo minutu kasnije najveću priliku drugog dijela imali su Sinjani u kojoj je lijepo Andrića uposlio Bandalo, a ovaj pak u šansi „jedan na jedan“ s vratarom napravio korak više i prokockao još jednu priliku od brojnih u redovima gostiju.

Junak je tako porazom zakomplicirao ponovno svoj trećeligaški status, a pobjede Neretvanca protiv lidera Croatie i Vala sa Zmajem ponovno su Sinjane „gurnuli u vatru“ i borbu za svaki bod do kraja prvenstva.
Sinjski sastav u idućem je kolu domaćin Splitu.

Tablica: