JUNAK NA DOMAĆEM TERENU DOČEKUJE JADRAN LP, SINJANI MORAJU DO PUNOG PLIJENA

Junak će nakon poraza u Unešiću kod Zagore popravni ispit imati na domaćem terenu. Sinjani, željni bodova koji bi ih pomaknuli sa pretposljednjeg mjesta tablice i lansirali među srednje klubove lige, dočekuju Jadran koji je u puno boljoj situaciji od one sinjske. Prva set lopta sinjskog opstanka je u igri…

Obrana koja je bila simbol sinjske moći u prvom dijelu i na početku drugog dijela sezone sve je samo ne bila dobra barem što se utakmice sa Unešićem tiče, a pogreške i tri pogotka iza vratara Labrovića u ponor su gurnuli Sinjane i postavili ih na pretposljednje mjesto tablice tik uz fenjeraša Imotskog koji ima isti bodovan učinak kao što je onaj iz sinjskog tabora.

“Sirena za uzbunu” u sinjskom klubu upaljena je od početka drugog dijela jer tek 5 bodova iz sedam susreta znači da je svaka utakmica i svaki mogući posrtaj u narednim susretima protiv klubova koji su tik po ravnoteži uz sinjske Plave vrijedan ispadanja, a s nestrpljenjem će se pratiti i posljednje 30. kolo lige iščekujući hoće li Sinjani zaigrati i iduće sezone uz bok klubovima ovog ranga ili pak gostovanja imati kod Glavica ili OSK-a.

Sinjski strateg Vik Lalić napokon će moći računati na veliku većinu svoje momčadi, a samo će izvan pogona biti ozlijeđeni Marko Vukušić, a pred susret s Unešićom “bolje sutra” pod zvijezdama nogometa izvan naše države potražio je Mate Čorić koji će svoj put nastaviti u islandskom trećeligašu Fjardabyfggd-u.

Puno bolje stanje je u klubu iz Ploča koji je u drugom dijelu skupio velikih, barem što se sinjskog gledišta tiče, 10 bodova, ali su u posljednja dva susreta bodove prosuli u Biogradu i Zmijavcima što ih je ostavilo na prosječnom 7. mjestu tablice, ali koliko je taj pojam prosječnost dovoljno velik govori i činjenica kako su Sinjani odigrali, što se bar broja tiče, više kola nego su skupili bodova. Plavi su na 21 bod iz jednog susreta više i na pretposljednjoj poziciji susreta i podjednakim učinkom kao i Imotski.

Junak i Jadran iz Ploča dobri su poznanici u trećeligaškom društvu, a što se tiče posljednje dvije sezone i posljednja četiri susreta iz svakog je kao pobjednik izlazila domaća ekipa pa se nadamo kako će se tradicija nastaviti i kako će Sinjani na svom terenu napokon nakon velikog “posta” od 270 minuta bez pobjede uzeti puni plijen. Ne raduje činjenica ni kako su Sinjani u tri kola skupili kvadratno više golova pa nasuprot postignutih tek 3 i sinjska obrana i napad moraju biti na maksimumu snaga kako bi pokleknula momčad iz Ploča.

Pred susret s Jadranom važnost punog plijena istaknuo je mladi napadač Andro Vuleta:

“Kalkuliranje moramo zaboraviti jer svaka utakmica je kvalifikacijska, a pogotovo one na domaćem terenu. Moramo pokazati karakter i zaboraviti loše predstave u zadnjim utakmicama. Nadamo se pobjedi i osiguranju opstanka u ovom rangu natjecanja jer Junak zaslužuje i više.”

Utakmica Junaka i Jadrana LP najavljena je ove subote na Gradskom stadionu u Sinju od 16:30 sati.