JUNAK NA GOSTOVANJU U HRVACAMA, PRVIJENAC TRENERA GRČIĆA

Junak će nakon remija na svom terenu protiv Jadran LP imati još jedan težak ispit u derbiju Cetinske krajine koji se igra ove subote. Sinjani će na gostovanje, ako se ono može takvo i nazvati, u susjedne Hrvace kod istoimenog domaćina koji se nalazi u puno boljoj situaciji od one sinjske…

Tek jedan bod iz susreta u prošlom kolu nije puno pomogao Plavima u nešto boljoj poziciji i situaciji što se opstanka u ovom rangu tiče, a još jedna od utakmica „biti ili ne biti“ za sinjski Junak bit će ove subote u Hrvacama.

Buran je tjedan iza Sinjana jer je na čelno mjesto kluba došao novi čovjek, Dujo Maleš koji je sa svojom Upravom kao prvi potez smijenio dosadašnjeg trenera Junaka, iz suradnje sa splitskim Hajdukom, Vika Lalića, a priliku dao dosadašnjem pomoćnom treneru Stipi Grčiću.
U Junaku će tako Grčić na mjesto trenera biti pod velikim teretom opstanka u trećoj ligi pa će svaku narednu utakmicu morati posložiti sve najjače snage Sinjana i pokušati uzeti maksimalan broj bodova dovoljnih za i iduću sezonu u ovom rangu.

Hrvatačani su na sedmoj poziciji tablice s 36 bodova, a Sinjani su u grčevitoj borbi na 14. mjestu s 22 skupljena boda iz 23. kola što donosi jako zanimljivu završnicu priče s Gradskog stadiona.
U međusobnim susretima kao bolji u tri od četiri susreta izlazili su Sinjani, a tek taj jedan poraz bio je u prvom dijelu sezone kada je na Gradskom stadionu bila bolja momčad Hrvaca.

Trener Grčić tako će povesti utakmicu s Hrvacama u kojoj neće moći računati na Maria Mornara i Antonia Križanca koji će zbog akumuliranih žutih kartona susret gledati s tribina stadiona Hrvace.
S druge strane, Ivan Medvid, na klupi Hrvaca na raspolaganju će imati cijelu momčad.

Pred susret s Hrvacama važnost ovog susreta istaknuo je Teo Vardić:

„Iz kola u kola slijedi nam borba za život i smrt. Nadam se da ćemo uspjeti osigurati opstanak jer uz našu pojedine i loše predstave jednostavno nemamo sreće kao i kod Jadrana. Kola su krenula nizbrdo, nadam se da ćemo ih zaustaviti u Hrvacama!“

Susret Hrvaca i Junaka na stadionu Hrvace na rasporedu je ove subote, 14. travnja u 16:30 sati.