JUNAK NA SVOM TERENU ISPUSTIO PONUĐENO, SUSRET S JADRANOM LP BEZ POBJEDNIKA

Junak je na svom terenu remizirao s Jadranom LP i doslovno nije uzeo ponuđeno. Četvrtu utakmicu su tako Sinjani ostali bez pobjede što ih je nakon pobjede Imotskog  ostavilo i dalje u neizvjesnosti ligaškog opstanka…

23. kolo 3. HNL Jug
JUNAK 0-0 JADRAN LP

Gradski stadion Sinj. Gledatelja: 300
Sudac: Jurica Matoš (Solin)
Najbolji igrač: Bruno Šutalo
Junak: Labrović, Mornar, Marunica, Katuša, Bandalo, Križanac, Bitunjac (Vuleta od 45.), Barać (Župić od 83.), Andrić (Jukić od 67.), Vardić, Puljić
Jadran LP: Šutalo B., Turudić, Barbir (Jelčić od 50.) , Raič, Kalfić, Primorac, Musulin, Herceg, Nikolac (Medak od 89.), Romić (Maleta od 75.), Šutalo M.

Prvih 15-tak minuta susreta nagovijestile su kakva će utakmica biti – mnogo prilika, preseljenja s polovice terena na polovicu i polušansi koje su se redale svakih nekoliko sekundi na suprotnim stranama mogli su vidjeti gledatelji okupljeni po lijepom vremenu na Gradskom stadionu u Sinju.
U nastavku prvog dijela na terenu se moglo vidjeti pregršt ničega jer su momčadi na terenu ponudile doslovno „ništa-ništa“.

U 54. minuti prvu priliku na utakmici imali su gosti – nakon solo prodora sa 18 metara puca Romić, a lopta odlazi malo iznad gola vratara Labrovića.
Samo dvije minute kasnije s lijeve strane korner je izveo Marunica, Mornar na nekih 11-metara glavom spušta za Andrića koji u zaleđu pogađa gol.
Pred golom Labrovića opasno je bilo u 57. minuti kada Jelčić slabo zahvaća loptu koja se odbija do Romića koji pak puca ravno u domaćeg vratara.

Prava drama odvijala se u 58. minuti susreta – u kaznenom prostoru pada Bandalo nakon povlačenja, sudac Matoš opravdano je i bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Na mjesto za izvođenje prvi je loptu postavio Mornar, a na signalizaciju pomoćnog sudca Kneza obranjeni penal se ponovio zbog preranog istrčavanja gostujućeg vratara. Drugi puta na bijelu točku stao je Vardić, a gostujući vratar Šutalo još jednom je obranio jedanaesterac i ostavio rezultat s početka susreta.

U 87. minuti susreta odličan posao napravio je Jukić, dao za Vuletu koji probija u šesanestercu i dodaje do Marunice koji s desne strane puca u bliži vratarov kut nakon čega lopta odlazi u korner.
Iz tog kornera koji je izveo Marunica puca Puljić glavom, a lopta ostaje na stativi nakon čega je s crte čisti Raič.
U posljednjoj minuti susreta lijep pokušaj imao je i Jukić koji ostaje na kraju u rukama odličnog vratara gostiju koji se svojim obranama prometnuo u najboljeg igrača utakmice.

Sinjani su pred sutrašnje zatvaranje kola s dvije utakmice ostali na bodovnom učinku od tek 22 boda.

Idući susret Sinjani igraju u subotu u susjednim Hrvacama kod istoimenog domaćina.