Junak “otpuhao” Zagoru za povratak na vrh

Piše: Milan Buljan

Odlična predstava Junaka na domaćem terenu okrunjena je trobodom i povratkom na čelnu poziciju gdje uz sinjski sastav isti bodovni saldo ima i biogradski Primorac. Gosti su imali tek jednu pravu priliku, a jedini pogodak postigli su iz preoštro dosuđenog kaznenog udarca…

Junak – Zagora 3:1 (1:0)

Sinj – Gradski stadion. Gledatelja: 300
Sudac: Josip Budan (Podgradina)
Strijelci: 1:0 S. Barać (16.), 1:1 Slugan (58. – 11m), 2:1 Vuleta (62.), 3:1 Andrić (90.)

Junak: Cyprian, S. Barać (od 51. Vuleta), Marunica, M. Barać (od 92. Buljan), Puljić (od 46. Jukić), Bilić, Čaljkušić, Džoni, Andrić, Vardić, Botica.
Zagora: Slavica, Vuković (od 74. Ninčević), Pezo, Petranić (od 83. Barada), Slugan, Jurišić (od 65. Knez), Rajčić, Stojak, Ljuba, Bitunjac, Sablić.

Odmah je domaći sastav izgarao za željom pobjede pa je već u prvih nekoliko minuta čista sreća pomazila goste da ne budu u zaostatku. Već u 2. Marunica je šutirao malo iznad grede, a odmah potom i Andrić je pogodio vratnicu.

Put do gola Plavi su zato našli u 16. minuti. S desne strane akciju je pokrenuo Marunica, ubacio pred gol Zagore gdje nespretnom reakcijom obrane lopta dolazi do Vardića koji pravovremeno upošljava Stipu Baraća, a ovaj iz blizine pogađa za vodstvo domaćih.

S ovakvim rezultatom otišlo se na poluvrijeme iako su domaći u nekoliko navrata mogli dobrano napuniti gol gostiju preko Džonija, braće Barać i Andrića, ali tek je u svemu falila prava završnica.
Jedina prava prilika, s glavom i repom, kod Zagore dogodila se u 44. minuti kada je na nabačaj Vukovića Sablić uputio odličan udarac, ali je skoncentriran bio stoper Čaljkušić pa je u pravom trenutku otklonio gostujuću opasnost.

Kazna za sve promašaje stigla je u 58. minuti. Sudac Budan pokazao je na bijelu točku nakon što je tijelo, u svom kaznenom prostoru, branio kapetan Vardić. Po dojmu je kazneni udarac dosuđen s prestrogim kriterijem jer nije bilo govora o povećanju obujma tijela. Siguran realizator bio je Slugan.

Ipak, nije to uzdrmalo domaće pa je svega četiri minute kasnije Vuleta pospremio odbijanac nakon pokušaja Vardića dok je sinjski ofenzivac, izuzetno raspoložen u ovoj utakmici, namjestio stopostotnu priliku koju na pravi način ne završava Mateo Barać.

Kraj svim nadanjima u pozitivan ishod Zagore ugasio je Andrić na kraju regularnog vremena za trobod i povratak na vrh, s ukupno 47 bodova, koliko ima i biogradski Primorac.

Junak u idućem kolu gostuje kod Uranije.