Junak pod imperativom pobjede gost Croatiji

Piše: Josip Grčić
Foto: Petar Malbaša

Još jedan težak ispit Junak ima u gostima kod Croatije. Pobjeda bi Sinjanima bila iskupljenje loših predstava u dva početna kola te zadržavanje i dalje nastojanja Plavih u vrhu trećeligaškog društva…

Utakmica sa Jadranom već je spremljena u arhivu, jer jasno je kako povratka u prošlost nema i kako Plave čeka ponovno jako teško gostujuće loptanje. Predstava u Sinju bila je pokazatelj kako podosta toga treba u dodatnu razradu kako bi konačno, barem u tragovima, sinjska družina mogla preslikati nemjerljivi uspjeh prvog dijela sezone.

Situacija na tablici je takva da je veći imperativ na strani Junaka, bez obzira na visoki trećeligaški plasman jer bi još jednom neuvjerljivom predstavom na velika vrata dopustio nečujno ušuljavanje drugim suparnicima u sami vrh što će Croatia svakako iskoristiti na planu dvije uvodne pobjede nastavka.

Ono što svakako ne ide u prilog sinjskom taboru su ozljede koje su, doslovce, poharale nekoliko prvotimaca pa je, zbog pucanja arkade u prošlom susretu, za ovaj s Croatijom gotovo sigurno otpisan Teo Vardić, a probleme u proteklom tjednu s koljenom odnosno leđima imali su i Stipe Barać te Andrija Bandalo pa je i njihov angažman pod velikim upitnikom.

“Definitivno nismo ušli u drugi dio kako smo željeli i očekivali, ali sigurno se nećemo predati i dat ćemo svoj maksimum kako bi se vratili na pobjednički put.
Croatia je dobra, tvrda i jaka ekipa koja se voli nadigravat i bit će jako teško. Ipak, uvjeren sam da ćemo ostaviti srce na terenu kako bi upisali 3 boda i održali priključak za vodećim Uskokom.”, rekao je prije utakmice stoper Petar Botica koji je uz Bandala, u prošlom kolu, odradio odličan posao.

Susret Croatie i Junaka u nedjelju je, od 15 sati, u okviru 18. kola trećeligaškog natjecanja.