JUNAK PORAŽEN U DUBROVNIKU, SUDAC JOSIP ZEC OBILJEŽIO SUSRET “SRAMOTNIM” SUĐENJEM

Junak je u 10. kolu lige gostovao u Dubrovniku kod domaćeg GOŠK-a!
Dubrovčani su osvojili tri boda u utakmici koja je pala u drugi plan nakon što ju je obilježio glavni sudac Josip Zec!

10. kolo 3. HNL Jug
NK GOŠK DUBROVNIK 1:0 NK JUNAK
(72. Žile / )

Silna želja od početka je krasila Junakovce koji su pritiskali domaćine, a poluprilike su imali u prvim minutama Mažurin i Gabrić, ali bez učinka!
U 15. minuti susreta lijepo je prostor stvorio Puljić, a on ostavlja za Tokića koji puca malo iznad gola!
Samo 5. minuta kasnije Puljić je presjekao loptu na sredini terena, a loptu ostavlja za Gabrića čiji udarac s desne strane brani domaći Kristić!
Najveća prilika prvog dijela odvijala se u 27. minuti susreta kada je cijelu akciju na svojim leđima iznio Mažurin: prvo presjekao loptu, a onda se sjurio u kazneni prostor, prošao trojicu i šutirao, nažalost, pored gola!
No, odmah su lijepu šansu imali i domaćini, a nakon kornera najviši je bio Torbarina čiju loptu skida Labrović!
I u nastavku su gosti imali puno veću inicijativu, a već u 42. minuti susreta događa se, možemo reći, nemoguće: Junakovci ostaju s devetoricom igrača nakon što Katuša i Križanac dobivaju dva crvena kartona! Prvi nakon drugog žutog, a drugi nakon izravnog crvenog poslije gužve koja se, možemo sa sigurnošću reći, dogodila nakon što je glavni sudac Zec imao odluke koje nisu ravne zdravom pameću!

Na početku drugog dijela bila je to igra na sredini terena, a u 55. minuti nakon kornera nečuvan ostaje Poljak koji neuspjeva loptu pospremiti u mrežu!
Samo minutu kasnije, zaprijetili su i domaćini, a loptu vršcima prstiju nakon udarca Horvata skida Labrović!
Ponovno je u 62. minuti domaći Horvat imao jednu priliku, ali bez pravog učinka!
U 72. minuti domaćini su zabili pogodak, a nakon gužve loptu je pospremio u mrežu Žile!
Do kraja, u posljednjim minutama susreta imali su i Sinjani jednu priliku, a ipak je prekratak u završnici ostao Poljak!

Nakon susreta trener Junaka Mirko Grabovac je rekao svoj pogled na utakmicu:

Na kraju, Junak je u Dubrovniku ostao bez bodova, a najveći žal ostaje nakon što je sudac Zec nakon dva isključenja trasirao daljnji put utakmice!
Iduće kolo Junak kod kuće dočekuje Kamen iz Ivanbegovine u susretu 11. kola kada će Sinjani pokušati pobijediti i završiti „posno razdoblje“!