Junak poražen u prvom pripremnom susretu s Kamenom

Junak je na domaćem terenu samo nakon četiri dana treninga odigrao i prvi pripremni susret. Iako su Sinjani mnogo pokazali ipak je Kamen Podbablje bio uspješniji i pobijedio s rezultatom 2-0…

Prozivkom i prvim treningom krenuli su u utorak izabranici Stipe Grčića u pripreme za novu sezonu. Momčad podosta slična onoj prošlogodišnjoj krenula je “u nove pobjede”, ali s nekoliko provjerenih imena na prob a na raspolaganju treneru Grčiću u ovom susretu.

U početnoj su postavi tako krenula standardna devetorica koju smo imali prilike gledati prošle sezone u posljednjim susretima (Andrija Bandalo, Domagoj Poljak, Teo Vardić, Petar Botica, Jakov Marunica, Marko Vukušić, Mateo Barać i Leo Andrić), a među početnom jedanaestorkom bili su i dva nova imena na probi – vratar Antonio Kragić i desno krilo Mateo Tuta.

Dvije stopostotne šanse Baraća, a potom i Andrića rezime su prvog dijela, ali ipak su u rezultatskom plusu na kraju  bili gosti pogotkom Kujundžića s nekih 16-metara u 37. minuti.

Nakon nekoliko početnih minuta drugog dijela s postavom kao u prvom, na teren je trener Grčić poslao sva imena na klupi sastavljenoj od prošlogodišnjih igrača, juniora priključenih prvoj momčadi i novih imena, poput Grgata i Vučkovića koji su na probi u sinjskom stogodišnjaku. Istu je stvar učinio i gostujući trener Mario Kujundžić.

Niti ta momčad nije izgledala loše na terenu, ali još jedan pogodak u 79. minuti u režiji gostujućeg Vuksana koji je odapeo s nekih 25-metara potvrdilo je pobjedu momčadi iz Podbablja protiv Sinjana u prvom pripremnom susretu pred novu sezonu.

JUNAK 0-2 KAMEN PODBABLJE

Suci: Labrović, Žižić-Gušo, Bošnjak
Strijelci: 0:1 Kujundžić (37′), 0:2 Vuksan (79′)

Junak: Kragić, Vardić, Puljić, Bandalo, Poljak, Botica, Marunica, Vukušić, Tuta, Barać, Andrić. Klupa: Liović, Katuša, Grgat, Bitunjac, Vuleta, Bilandžić, Domazet, Vučković, Kekez A., Kekez L.

Kamen: Češljar, Norac-Kevo, Ćelić, Karin, Vuksan, Brkan, Žužul, Kilić, Krištić, Kujundžić. Klupa: Mandarić, Tolić, Erceg, Kujundžić, Perko, Ćerloka, Vujević, Ljubić.

 

Ono što vrijedi istaknuti van terena pripremnih susreta jest kako će Gradski stadion u Sinju biti domaćin U-17 Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 27. do 31. igrati utakmice upravo u Sinju.