JUNAK PROZIVKOM KRENUO S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

Nogometaši Junaka danas su krenuli s pripremama za novu sezonu. Pod paskom Stipe Grčića Sinjani su među prvima od klubova trećeligaškog društva otkačili „kopačke s klina“, a s gotovo istom postavom kreću u nove pobjede…

Sinjski Junak pripreme je počeo prozivkom na kojoj su se treneru Stipi Grčiću odazvalo 19 igrača. Veseli činjenica kako je sastav u velikoj mjeri onaj prošlogodišnji, a od imena koji su na listi odlazaka zasad su potvrđena trojica. Zasigurno je veliki udarac što u redovima Junaka više nije kapetan Mario Mornar, a na vratima više nećemo gledati niti Nediljka Labrovića koji je otišao u drugoligaša Šibenika.
Daleko nije Antonio Križanac jer će u narednoj sezoni zaigrati u dresu susjednih Hrvaca.

Od novih imena koje vrijedi istaknuti su Petar Bašić-Šiško, pojačanje iz Hrvaca za koje je u protekloj sezoni odigrao 25 utakmica i postao prvi strijelac susjednog kluba sa 7 pogodaka.
Seniorskoj momčadi priključeno je i sedam juniora, a svoje mjesto tu je našao i jedan kadet – Karlo Poljak.

Na početku se obratio trener Stipe Grčić koji je istaknuo kako će od igrača tražiti maksimalnu ozbiljnost te rekao kako će od početka morati pokušati da se ne dovedu u situaciju kao prošlogodišnju kada se u „posljednjem vagonu“ hvatao opstanak u ligi što Junak definitivno ne zaslužuje.

Potom je puno uspjeha nogometašima zaželio predsjednik Junaka, Dujo Maleš:

„Drago mi je vidjeti u prvoj momčadi puno juniora, vaš trener je Slaven Lakić, a šansu će vam dati Stipe Grčić. Imate tu starijih kolega koji će vas učiti, a na vama je koliko ćete se truditi, toliko ćete i biti bolji. Sa svima sam razgovarao. Na kraju, napravite dobre pripreme, pazite se ozljeda i idemo igrati!“

 

Ono što je još važno za istaknuti jest kako je u planu nekoliko prijateljskih utakmica pred nastavak sezone, a ona prva već je zakazana u ovu subotu, 21. srpnja od 18 sati na sinjskom Gradskom stadionu s Kamenom iz Ivanbegovine.

Igrači na prozivci: Andrija Bandalo, Leo Andrić, Renato Domazet, Petar Botica, Petar Bašić-Šiško, Šime Puljić, Teo Vardić, Marko Vukušić, Lucijan Šentija, Jakov Marunica, Ante Bilandžić.
Opravdano odsutan: Mateo Katuša.
Juniori: Toni Liović, Stipe Domjanović, Mateo Barać, Ante Kekez, Ivan Jukić, Josip Vučković, Petar Bitunjac
Kadet: Karlo Poljak
Trener: Stipe Grčić