JUNAK REMIZIRAO S PRIMORCEM NA GRADSKOM STADIONU, ŠENTIJA IZVUKAO PODJELU BODOVA U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA SUSRETA

Na otvaranju drugog dijela prvenstva Junak je na Gradskom stadionu ugostio momčad Primorca iz Biograda. Tražili su se Sinjani, nešto i pokušavali, ali ipak remi tek izvukli u posljednjim sekundama susreta.
Snažan vjetar koji je dobro ohladio Gradski stadion nije ponudio lijep nogomet, ali ipak iza nas je jako sadržajna utakmica i podjela bodova pred susret s Neretvancem u idućem kolu…

16. kolo 3. HNL Jug
JUNAK 2:2 PRIMORAC
Gradski stadion Sinj. Gledatelja: 250
Sudac: Emil Tomašević (Ploče)
Strijelci: 0:1 Bubnjar (28.), 1:1 Mornar (41.), 1:2 Lazarevski (53.), 2:2 Šentija (90.+)
Igrač utakmice: Petar Botica

Nakon početnih „negledljivih“ minuta laganu nadmoć potvrdili su gosti pa je tako u 28. minuti susreta s lijeve strane Majić dodao za nadolazećeg Bubnjara koji se snašao i loptu poslao u dalji vratarov kut za vodstvo Biograđana.
Samo dvije minute kasnije zaprijetili su i Sinjani kada s desne strane slobodan udarac izvodi Čorić, a pred golom smjer lopti mijenja Botica nakon čega ona odsijeva samo na vratnici.
Nakon ubačaja s desne strane u 39. minuti glavom s nekih 6-metara Ferić snažno puca, a odličnu intervenciju ima vratar Labrović da bi na odbijanac loše reagirao Zelić i poslao loptu iznad gola.
U 41. minuti susreta do izjednačenja dolaze i domaćini – korner s desne strane izveo je Čorić da bi na drugoj stativi glavom pogodio kapetan Mornar za kraj prvog dijela.

Krenuli su uz vjetar i domaćini u brzini više pa je tako već u 47. minuti s lijeve strane potegao Andrić, lopta je dirnula nekoga i od gostujućih igrača, promijenila smjera pa je veliki posao odradio vratar Rogić kako bi je zaustavio.
Ipak, blaga incijativa Junakovaca urodila je „nespretno“pogotkom na drugoj strani pa su tako iz kornera gosti poveli preko Lazarevskog kojeg je bilo svugdje, a prije pogotka izborio je i korner iz kojeg je isti postignut.
U 61. minuti utakmice ponovno stopostotnu priliku ne iskorištavaju gosti, a na lopti je čak dvaput bio Paponja – jednom pogodio desnu stativu, a drugi puta na prazan gol pucao visoko iznad gola.
Sedam minuta kasnije Andrić je sa nekih 3,4 metra neometan pucao pored gola da bi u akciji poslije s desetak metara Vuleta odapeo i pogodio lijevu stativu.
Do kraja susreta, jak vjetar onemogućio je nešto ljepši nogomet na Gradskom stadionu, ali ipak, doslovno u posljednjim minutama susreta, Lucijan Šentija je nakon gužve donio remi i podjelu bodova.

Trener Vik Lalić poslije susreta komentirao je susret:

„Nije bilo igre, nije bilo onoga što publika voli, ali sve je pomalo utjecalo- od vremenskih uvjeta, terena i drugog. Gosti mogu žaliti za tri boda koja su imali već u džepu, pokušali smo na kontre doći do cilja kojeg smo i uspjeli jer ovaj rezultat je za nas uspjeh nakon svega.“

Tako je Junak po teškim uvjetima u Sinju remizirao s Primorcem. Mogu gosti i žaliti za izgubljenim jer ipak su domaćini remi izvukli preko Šentije u posljednjim sekundama susreta.
I iduće kolo, pokažu li se ove vremenske najavljene neprilike netočne, još jedan domaći susret očekuje Sinjane kada u subotu, na Gradskom stadionu gostuje Neretvanac.