Junak s Neretvom za povratak na pobjednički kolosijek

Piše: Milan Buljan

Nakon dva hladna tuša za sinjsku momčad, dva gostujuća poraza, u pravo je vrijeme stigla odlična predstava u Kupu u kojem su Sinjani, na pogon Petra Bašića-Šiška, došli do polufinala natjecanja pred još jedan domaći ispit s Neretvom…

Junak nakon osam odigranih kola u proljetnom dijelu prvenstva na kontu ima tek sedam bodova, što je dijametralno suprotno prošlogodišnjem otvaranju prvenstva kada je sinjski sastav bio na maksimalnom učinku punih osam kola. Ipak, poneki krivi korak ostalih klubova Plave je ostavio u borbi za čelnu poziciju, potpuno zasluženo, uz imperativ pobjede pred domaći ogled s Neretvom.

Svjesni su Plavi kako su potrošili apsolutno sve kredite, barem što se tiče gubljenja neplaniranih bodova, a ispred njih utakmicu je najavio kapetan Teo Vardić, jedan od igrača koji su proljetnom formom na sebe skrenuli podosta pozornosti:

“Nitko još nije pobijedio u Sinju ove sezone i mi želimo da tako i ostane. Naš je cilj u ovoj utakmici uzeti puni plijen, važno je da nametnemo od početka svoj stil igre i pokažemo tko je gospodar terena u Sinju. Nova tri boda znače nam i ostanak u borbi za naslov prvaka!”, kaže Vardić.

Neretvanci su u dosadašnjih 11 gostujućih dvoboja osvojili svega 6 bodova, a u posljednjem kolu, pomalo neočekivano, remizirali kao domaćini davljeniku Imotskom. Ipak, svaka ekipa zaslužuje poseban respekt, posebice uz činjenicu kako Sinjani u ovom kolu startaju bez čak dva stopera:

Andrija Bandalo i Ante Čaljkušić propustit će ovu utakmicu zbog crvenih kartona u prošlom dvoboju s Neretvancem, a svi ostali bi trebali biti na raspolaganju za ovaj važan susret s Neretvom“, zaključio je Teo Vardić.

Susret Junaka i Neretve na Gradskom stadionu zakazan je ove subote od 16:30 sati, a pravdu će u dvoboju 24. kola dijeliti Roko Režan uz pomoć Šime Žilića, Petra Mijić i Matea Ercega.