Junak u finalu Memorijala “Luka Erceg i Ivan Kamber” u Otoku

Jučer je u Otoku otvoren 27. Memorijal „Luka Erceg i Ivan Kamber“. Nakon službenog otvaranja prvi polufinalni dvoboj odigrali su domaći OSK i Junak, a boljim izvođenjem jedanaesteraca u finale su prošli Sinjani…

Junak je već tradicionalni sudionik Memorijala u Otoku u spomen na 15 branitelja iz Otoka koji su svoj život dali na otlaru domovine u Domovinskom ratu.
Memorijal je krenuo polaganjem vijenaca kod spomenika „Branitelj“ u središtu općine Otok. Vijence su položili čelnici općine Otok, Dušan Đula i Nediljko Laco, izaslanik Ministarstva branitelja, Jozo Kamber, predsjednik UHDDR-a Općine Otok, Ante Vrdoljak te čelnici klubova OSK-a, Rastislav Šimunović i Junaka, Dujo Maleš. Molitvu odriješenja predvodio je otočki župnik, fra Miro Ančić.

Potom se cijeli događaj preselio na stadion u Otoku, a poslije intoniranja himne „Lijepa naša“ 27. Memorijal „Luka Erceg i Ivan Kamber“ svečano je otvorio načelnik općine Otok, Dušan Đula:

 

Na teren su, nakon toga, u polufinalnom susretu izašli otočki OSK i sinjski Junak. Poveli su Sinjani svega devet minuta nakon početnog zvižduka golom Baraća da bi sve na početak, a pokazalo se poslije i na kraj, vratio Plavša u 18. minuti susreta. Na kraj jer je isti rezultat bio i nakon 90 minuta.
Ruletom jedanaesteraca Junak je prošao dalje nakon što su Sinjani pogodili sva četiri pokušaja preko Vukušića, Botice, Grgata i Poljaka, a s druge su strane Otočani pogodili tek jedan koji je bio djelo Katića dok su druga dva, točnije cijeli gol promašali Plavša i Bašić.
Dodajmo kako su polufinalni dvoboj sudili domaći trojac: Labrović, Poljak i Šušnjara.

Napomenimo kako je cijeli turnir humanitarnog karaktera za pomoć malenom Leonu Markoviću iz Otoka koji boluje od TAR-sindroma, jedinog takvog slučaja u cijeloj Hrvatskoj pa će, kao i prvog dana turnira, na stadionu „Gola Brda“ biti postavljene kutije u koje svi okupljeni mogu dati svoj prilog za liječenje malenog Leona.

Danas u 18 sati kreće drugi polufinalni dvoboj između drugoligaša Solina i Dugopolja, a završnica je predviđena u petak kad program kreće utakmicom za treće mjesto od 16 sati.