JUNAK U POSLJEDNJOJ MINUTI SUSRETA OSTAO BEZ BODOVA, MNOGO TENZIJA NA TERENU I IZVAN NJEGA

Junak je u okviru 14., ujedno i pretposljednjeg kola prvog dijela sezone gostovao u Splitu kod istoimenog domaćina!
Splićani su u posljednjoj minuti susreta iz jedanaesterca upisali puni plijen što je izazvalo mnoge tenzije na terenu i izvan njega, a koliko god objektivni ili subjektivni bili upisuju se sva tri boda za Split!

RNK SPLIT 1-0 NK JUNAK
Split. Stadion Park Mladeži. Gledatelja: 300
Sudac: Luka Grbavac (Proložac Donji)
Strijelci (95. Nicholas Lohinski)

Već u prvoj minuti susreta nakon kontre polušansu imali su domaćini kada nakon ubačaja Bartulovića, lopta Frane Baraća odsijeva u stativi!
Narednih 20-tak minuta susreta donijelo je podjednak omjer snage i igre na terenu, a obje momčadi vrebale su protivničke golove iz kontri i polukontri od kojih niti jedna nije imala pravi završetak!
U 23. minuti susreta lijepu akciju imali su Sinjani, a na otprilike 16 metara od gola puca Baturina, ali lopta nije prošla obrambene igrače!
Odmah u akciji poslije povukli su kontru Splićani, ujedno i najbolju priliku prvog dijela, nakon što je udarac uputio Lohinski odličnu intervenciju imao je golman Labrović!
Igrala se 29. minuta susreta kada ponovno nakon kontre u priliku dolaze domaćini, a nečuvani Gale ostavlja za Stipu Baraća koji odapinje malo iznad gola!
U 40. minuti susreta s desne strane je nabacio Poljak, Bandalo ostavio glavom za Baturinu koji prizemno puca, ali siguran je vratar domaćih Bender!

Početak drugog dijela krenuli su Sinjani uz bok s vjetrom koji im je dao dodatan elan pa su tako u 53. minuti susreta u najbolju priliku susreta dolaze Junakovci kada s lijeve strane lažnjakom Čorić prolazi jednog, nabacuje za Vladislavića koji puca u dalji kut, ali loptu brani vratar Splita – Bender!
U 62. minuti susreta s ruba šesnaest metara imali su slobodan udarac i domaćini, a izvođač je bio Romić koji puca iznad gola!
Igrala se 75. minuta susreta kada je s desne strane kontru povukao Vladislavić, othrvao se s trojicom, uhvatio golmana na krivoj nozi, ali ipak neprecizno pucao pokraj desne stative!
U 85. minuti susreta najbolju akciju Split kreira kada s lijeve strane nabacuje Jurić, a na drugoj stativi glavom promašuje Lohinski!
U petoj minuti nadoknade na bijelu točku, nakon gužve u kaznenom prostoru, pokazao je sudac Grbavac,a uspješno ga je realizirao Lohinski za veliko slavlje domaćina!
A mnogo tenzija izazvala je ta odluka što je rezultiralo odlaženjem igrača Junaka s terena prije sučeva zvižduka i mnogo toga što nije primjereno za nogometne terene!

Tako su Sinjani u pretposljednjem kolu prvog dijela ostali bez bodova i u utakmici koja nije ponudila puno ipak nes(p)retno poraženi nakon situacije iz posljednje minute sudčeve nadoknade!

Nakon susreta treneri nisu bili raspoloženi za davanje izjava!

Iduće, a ujedno i posljednje kolo Junak na domaćem terenu dočekuje ekipu Croatie!