Junak u zaostalom kolu domaćin Primorcu iz Stobreča, Botica poručuje: “Vjerujem da ćemo pobijediti!”

Autor: Milan Buljan

Junak će ove srijede odigrati zaostalu utakmicu 10. kola lige kao domaćin stobrečkom Primorcu. Obveze U-17 repezentacije dale su novi termin utakmici pa će Sinjani u ovom tjednu imati više radnih sati jer nakon srijede još jedan domaći susret čeka ih i u subotu…

Poraz od Neretve i remi protiv Zagore u posljednjim minutama ostavili su Sinjane na osam početnih pobjeda, ali kao da u pravi trenutak, u pravo vrijeme, za prekid mini lošijeg niza dolaze i dva domaća susreta.

Primorac iz Stobreča, s druge strane, nije u ritmu kakav su priželjkivali svi simpatizeri iz splitskog predgrađa, ali primarni cilj, ostanak u ligi, postavljen je po dobrom kolosijeku pa deveta pozicija i 14 bodova se i ne čini kao loš rezultat s obzirom na ekipu s dna poretka koju predvodi fenjeraš korčulanski Zmaj.

Barijeru lošijeg niza srušili su Primorci prošlog vikenda kada su na domaćem terenu potpuno deklasirali Neretvanca sa šesticom u mreži u susretu koji je ostao u drugom planu uz nespretan duel u kojem je nepomično ostao ležati mladi igrač kluba iz Opuzena, Jure Pušić, ali odličnom reakcijom doktorskog tima spriječene su moguće posljedice.
Kao “spas u zadnji čas” došla je ta pobjeda za koju nisu u klubu iz Stobreča znali još od kraja mjeseca rujna kada su u Pločama bili bolji od domaćeg Jadrana.

Sinjsku momčad predvodi raspoloženi Petar Bašić-Šiško s 12 pogodaka iz kola manje dok je prvo ime Primorca Branimir Galić s pet pogodaka, a jedan od tih pet bio je upravo gol kojeg se nebi posramili niti neki od europskih, ali i svjetskih igrača velikog glasa.

Težak tjedan pred Plavima, dvije utakmice u svega četiri dana i nadu u puni pijen izrazio je sinjski stoper, Petar Botica:

“Nažaost smo ostali bez dva boda u Unešiću u zadnjoj minuti, ali tu utakmicu trebamo što prije zaboraviti i okreniti s onome što dolazi, a to su dvije domaće utakmice. Sigurno da će biti teško, ali dat ćemo sve od sebe da izvučemo maksimalni učinak, odnosno šest bodova. Vjerujem da ćemo se vratiti na pobjedničke staze!”

Napokon će, nakon dvije utakmice, u kompletu biti i taj stoperski duo Botica-Bandalo:

“Vratio nam se Andrija Bandalo s kojim sam, eto, ja do sada činio stoperski par. Svi znamo kakav je igrač i koliko će njegov povratak značiti cijeloj ekipi i s njim ćemo sigurno biti bolji. Vraća nam se i naš Robert Jandrek koji je također prošlu utakmicu gledao s tribina zbog akumuliranih žutih kartona.”, rekao je Botica.

Susret zaostalog 10. kola na rasporedu je ove srijede, 7. studenog od 14 sati na Gradskom stadionu u Sinju, a na terenu će pravdu dijeliti sudački trojac Roko Režan, Petar Mijić i Goran Agičić.