Junak željan pobjede, Jadran novi test sinjskih ambicija

Piše: Josip Grčić
Foto: Antonio Mirko Macan

Nogometaši Junaka, nakon poraza od Zmaja, popravni ispit imaju kao domaćini Jadranu iz Ploča za ponovno preuzimanje liderske pozicije…

Loša predstava na Korčuli i uvjerljiva pobjeda Uskoka potpuno je zakrenila priču na tablici pa je boljom gol razlikom kliški sastav preuzeo vrh što nije ostavilo mnogo prostora treneru Stipi Grčiću doli silovitog pogona za ponovni povratak.

Neće Grčić u subotnjem ogledu moći računati zbog ozljeda na Puljića i Antu Buljana dok će promjena biti i u napadu jer će van terena, zbog žutih kartona, ostati i standardni član jedanaestorke Leo Andrić.

S druge strane, Jadran je “na mlaznom pogonu” pobjede protiv Neretve u Kupu, a svakako je dobar početak bio i remi protiv “davljenika” Imotskog što je Pločane ostavilo u željama gornjeg dijela tablice.

Jadran u Sinj dolazi kao najbolji gost, dok s druge strane pozicija Junaka kao domaćina, također izgleda bajno – posljedica je to odlične jeseni, ali dijelom i velikog broja odličnih partija na Gradskom stadionu.

Nekakav primarni cilj Plavih sada je uloviti domaću pobjedu protiv Jadrana za povratak na pobjednički kolosijek, ali to svakako neće biti tek “pro forma” zadatak i morat će Sinjani itekako dobro “zasukati rukave”.

Ono za podcrtati jest termin susreta Junaka i Jadrana LP u subotu od 15 sati u lijepoj sudačkoj priči tima kojeg predvodi sutkinja Jelena Pejković.