JUNIORI JUNAKA DOŠLI DO KRAJA PRVENSTVA, DONOSIMO IZJAVE I KOMENTARE BROJNIH JUNAKOVACA

Juniori Junaka došli su do kraja svojih prvenstvenih obaveza. Posljednje kolo lige su slobodni, a svojim su trudom, znanjem i zalaganjem zasjeli na 6. mjesto tablice što ih čini najboljim juniorima svih klubova koji će se od iduće godine natjecati u 3.HNL Jug. Sigurno je to jedan veliki jamac budućnosti i održivosti našeg Junaka što je već vidljivo po nastupima nekih juniora u seniorskoj momčadi. Kako je cijela sezona izgledala, kroz što su momci prolazili i koliko odricanja je potrebno za dobar rezultat najbolje će opisati riječi trenera juniora Slavena Lakića:

Juniorsku sam ekipu preuzeo tik prije početka prvenstva kada je još uvijek bilo aktualno da će Hajduk poslati trenera što se do kraja nije realiziralo.
U natjecanje smo ušli praktički bez zajedničkih priprema tako da smo mnoge stvari radili i ispravljali u hodu kroz prvenstvo. Prvi dio prvenstva odigrali smo s dosta oscilacija kako na individualnom tako i na rezultatskom planu.
Nakon zimske stanke ušli smo u pripreme za ovaj dio polusezone. Opet, zbog loših uvjeta nismo realizirali sve planirano pa smo u hodu radili promjene. Tu bi posebno pohvalio momke jer smo nekad radili po nemogućim uvjetima (blato, snijeg, pa treninzi na Piketu po olujnoj buri…) Opet uz sve navedeno su se trudili i marljivo trenirali. Rezultat svega je rezultatski niz u ovoj polusezoni. Osim pozitivnih rezultata podigli smo dosta stvari u igri što je još važnija stvar. Ostaje mi samo žal što smo posljednje dvije utakmice sa Zadrom i Šibenikom odigrali nešto lošije i što nas je dosta falilo.
Valja spomenuti da smo većinu prvenstva trenirali i odvojeno: grupa ujutro i grupa popodne. Takoder je određeni broj igrača priključen prvoj ekipi što je na kraju i cilj cijelog ovog rada. Posebno mi je drago da su pokazali na treningu i utakmicama da se mogu nositi u seniorskoj konkurenciji. To nam treba biti vodilja te moramo vjerovati u mlade igrače i dati im šansu jer je taj prijelaz najteža stvar u nogometu.
Odgovorno tvrdim da bi s umjetnom travom i reflektorima podigli razinu izvedbe bar za 30 posto!
Sada smo uzeli par dana odmora pa nastavljamo s radom još skoro mjesec dana gdje ćemo raditi na korekciji tehničkih i taktičkih elemenata te odigrati još poneki prijateljski susret. Još jednom velike pohvale momcima na cijeloj sezoni!

Često smo imali priliku vidjeti kako i brojni seniori s velikom pozornošću i užitkom prate utakmice juniora, pa smo upitali i njih kako komentiraju igru i rezultate. Komentar za stranicu dao nam je Teo Vardić koji je progovorio o treneru Lakiću, uvjetima i ključnim infrastrukturnim projektima uz velike čestitke juniorskoj momčadi:

Mislim da su juniori odigrali dobru sezonu, osvojili su 6. mjesto što je najbolji rezultat od svih sutrašnjih trećeligaša. Siguran sam da bi bili još bolji da su kompletni pri čemu mislim na juniore koji su priključeni seniorskoj ekipi. Međutim, rezultat ne smije biti prioritet već razvoj i priključivanje prvoj ekipi kao što smo imali priliku vidjeti ove sezone. Sinj je pun talentirane djece i ključno ih je pravilno razvijati u čemu veliku ulogu ima Slaven Lakić kao voditelj Škole nogometa, ali i svi ostali treneri krenuvši od početnika pa sve do juniora. Svi oni rade odličan posao, a siguran sam da, kada bi se poboljšala kvaliteta infrastrukture (teren s umjetnom travom), rezultati bi bili još i bolji. Znam u kakvim uvjetima rade jer sam i sam bio trener u omladinskom pogonu. Junak i Sinj trebaju i moraju imati teren s umjetnom travom. Svim momcima koji treniraju nogomet bi poručio da uporan rad i volja uvijek donose rezultate i moraju im primjer biti momci koji su kroz našu školu došli do seniorskih nastupa.

Čest posjetitelj juniorskih utakmica bio je i predsjednik Junaka – Dujo Maleš koji je uputio čestitke mladim Junacima:

Kao predsjednik NK Junak Sinj neizmjerno sam ponosan na mlade Junake koji su junački izgurali svoju sezonu s odličnim plasmanom i odličnim rezultatima. Stoga im želim uputiti jedno veliko hvala u ime cijelog Junaka jer oni su zalog naše budućnosti. Također posebno želim zahvaliti i Slavenu Lakiću koji je marljivo radio s momcima i odgajao ih u ljude. Bitno je da je svatko od tih juniora postao čovjek, a kada tome još pridodamo i rezultatski uspjeh onda je jasno o kojoj kvaliteti govorimo. Kvaliteti koja u dobrom dijelu već jeste, a u budućnosti će nadam se još i više biti glavna pokretačka snaga prve momčadi. Znamo s kojim se problemima naši mladi susreću i vrlo aktivno radimo na rješavanju istih.

Čovjek koji je od 0 do 24 sata u Junaku, sedam dana u tjednu, trener koji ide spavati misleći o Junaku i budi se s tim istim mislim ostavio je veličanstven dojam među svojim igračima. Veličina trenera ne ogleda se u rezultatima ekipe koju trenira, veličina trenera ogleda se u prijateljstvu s igračima i suživotu s istima. Pravi trener osjeća dvostruko. Kada je igrač sretan, on je dvostruko sretan, a kad je igrač nezadovoljan onda je i on dvostruko nezadovoljan. Sve će vam biti jasno kada pročitate što o Slavenu misli njegova svlačionica:

Marko Vukas:
Trener Lakić je jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener koji me trenirao. To je trener koji će stati i objasniti kako treba, kojem to nije teško i koji će ti uvijek pomoći. Odlično nas vodi i odličan je posao napravio s nama, iako smo mi mogli još i bolje s naše strane. Na treninzima se vidi da je to trener s puno nogometnog znanja i vježbi. Za sve naše individualne, ali i kolektivne uspjehe je on velikim dijelom zaslužan u poticanju, bodrenju i vođenju kroz ovu sezonu. Čast mi je što mi je trener i što me naučio mnogim stvarima, pa mu ovim putem želim mnogo zahvaliti i da nastavi s budućim generacijama raditi na isti način.

Ante Kekez:
Slaven Lakić je prije svega jedan veliki gospodin i stručnjak koji daje svojih 110% iz treninga u trening iako mu nije ni najmanje lako. To se posebno vidi kada mora izmisliti površine za treniranje, ili situacije sa samo par momaka na treningu, a i dodatan teret mu je što nikada nezna koliko će imati pojedinaca na utakmici jer varira status kakav će tko od juniora imati u prvoj momčadi toga dana tako da on svaku nedjelju treba nabrzinu “sklepati” neki sastav. Što se tiče samoga rada on je na najvećem mogućem nivou. Igra je tu, bodovno stanje nije nimalo loše i stoga držimo sasvim korektno 6.mjesto.

Svaki zarađeni bod obilježen je trudom svakog igrača ponaosob, obilježen je timskom igrom i nesebičnošću, obilježen je borbom za dres koji nose i za boje kluba koji predstavljaju. Stoga njihova imena neka budu na ponos njihovih obitelji i na ponos sinjskog Junaka:
Josip Vukas, Filip Koprčina, Stipe Domjanović, Ante Kekez, Marko Vukas, Marko Šimleša, Dominik Modrić, Luka Kekez, Josip Vučković, Ivan Jukić, Petar Bitunjac, Lovre Ćaleta, Marko Ćurković, Marko Mateljan, Toni Liović, Mateo Barać, Luka Ante Župić, Roko Liović.

BRAVO JUNIORI !!!!