Juniori Alkara ostvarili plasman na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske, na Višnjiku uvjerljivo bolji od Diadore

Piše: Milan Buljan

Juniori Alkara plasirali su se u poluzavršnicu prvenstva Hrvatske visokom pobjedom nad Diadorom. Odlična igra te vodstvo od samog početka juniore Alkara tako šalje u skupinu s Cibonom, Šibenikom i Koprivnicom, a s obzirom na prikazanu igru samopouzdanja ne nedostaje.

Utakmica za plasman na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske:
Diadora(j) – Alkar(j) 59:88
(15:21, 17:20, 12:21, 15:26)

Diadora(j): Nenadić L.(20), Hrboka J.(2), Žunić R.(16), Maroshi B.(8), Mikić L.(2), Milanja A., Lovrić L., Lipotica M., Bogović D.(2), Dellavia M.(9), Biskup N., Viduka I.
Alkar(j): Jurela I.(6), Pralija F.(32), Jukić-Bračulj D.(2), Jurela B.(2), Vukas J., Vučković M., Jukić M.(6), Župić K.(5), Tvrdić L.(9), Žuljević M.(24), Tomašević M.(2)

Veličanstvena igra juniora Alkara u najbitnijoj utakmici sezone, uragan u drugom dijelu te mnoštvo lijepih poteza donijeli su poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Juniori Alkara tako su još jednom pokazali svoju kvalitetu, prvo kao prvaci Splitsko-dalmatinske županije, a zatim i današnjom iznimno visokom pobjedom od čak 29 koševa razlike. Početak utakmice donio je međusobno opipavanje i izjednačenu igru, dok smo u nastavku gledali jednosmjernu utakmicu u kojoj je Alkar diktirao tempo igre i nametnuo se kao fizički i tehnički bolja i spremnija ekipa. Kod Alkara su se istaknuli Pralija F. i Žuljević M. koji su u kombinaciji ubacili čak 56 poena. Na kraju utakmice prekrasna atmosfera, slavilo se na terenu, ali i na tribinama, a u svlačionici se i zapjevalo. Stoga, s velikim optimizmom očekujemo nastavak prvenstva Hrvatske. Igračima i treneru Denisu Bobeti šaljemo velike čestitke i želimo uspješan nastavak prvenstva. Rad, volja, trud i želja su prepoznati i nagrađeni.