KADETI ZAVRŠILI SEZONU, DONOSIMO IZJAVE TRENERA I IGRAČA

Remijem u Šibeniku kadeti sinjskog Junaka došli su do kraja svojih prvenstvenih obveza osvojivši 8. mjesto na tablici s ukupno 43 boda iz 29 odigranih susreta. Pri tome su ostvarili 11 pobjeda, 10 remija i 8 poraza, zabili su 52 gola, a primili njih 34.

O tome kako je sezona izgledala, s kakvim problemima su se susretali i koji je sveukupni dojam na ovogodišnju sezonu te kakvi su pogledi na budućnost sinjskog kluba razgovarali smo s trenerom kadeta Zlatkom Runjom:

Pripreme za prvi dio sezone počeli smo s 27 igrača od kojih smo neke posudili Glavicama i Tekstilcu s kojima imamo dobar odnos i ovom prilikom im zahvaljujem što su nam u više navrata dopuštali da treniramo i igramo utakmice na njihovim terenima! Planiranu kvotu treninga smo odradili i stoga smo spremni ušli u sezonu! Prvi dio sezone smo bili ukorak s vodećima oko 3.-4. mjesta s 23 osvojena boda! Nakon toga mala pauza i početak zimskih priprema koje su nama ovdje u Sinju teška improvizacija zbog vremenskih uvjeta (snijeg, kiša, …) ali i tu smo odradili 90% treninga te bih pohvalio moje igrače koji su to junački prebrodili! U drugi dio sezone smo ušli oslabljeni, bez Kekeza (vezni prebačen u juniore), te našeg prvog strijelca Petra Bitunjca (14 golova), kadet koji je priključen prvoj ekipi i tu odigrao nekoliko dobrih utakmica! Ali i takva ekipa sa 80% mlađih kadeta odradila je zadovoljavajuću sezonu, te su završili na 8. mjestu s osvojenim 21 bodom u drugom dijelu sezone! Mislim da je pred ovim momcima, uz dobar i uporan rad, svijetla budućnost i da na njih kroz 2-3 godine Junak može dosta računati. S njima treba biti strpljiv i ne gledati im svaku grešku pod povećalom, upravo suprotno – treba ih bodriti! Proteklih nekoliko godina u Junaku su se kalili mladi igrači Splita, Solina, Dugopolja itd., ali to nama ne treba, jer će svaki naš mladi igrač ostaviti srce na terenu u želji da se dokaže u svojoj sredini, u svom Junaku. Zato u budućnosti samo naša djeca, a sa strane uvijek može 2-3 igrača, ali oni moraju biti extra pojačanja kao npr. Mornar, Puljić, Katuša i takvim putem mislim da će Junak uvijek biti u vrhu 3.lige, ako ne i u 2. ligi što nam je svima san!

Razgovarali smo i sa samim kadetima te od njih dobili vrlo zanimljive komentare na sezonu. Prvi sugovornik bio nam je kapetan kadeta Karlo Poljak koji se osvrnuo na rezultat, trenera i suigrače:

Prva sezona u kadetima prošla je s puno rada i truda. Rezultat je mogao biti puno bolji, ali s obzirom da nas je 80% mlađih kadeta i da nismo imali uvijek najbolje uvjete trebamo ipak biti zadovoljni. Trener je tu naš vođa koji nam pokazuje gdje i kako, i koji nam pokušava pokazati pravi put prema uspjehu. Tu su i suigrači, jako talentirani momci, koji znaju kada se radi i trenira. Daju sve od sebe i najvažnije je to što su pošteni i predstavljaju ono što ekipa treba biti. Nadam se da ćemo druge sezone imati bolje uvjete i da ćemo ostvariti još bolji rezultat.

Idući sugovornik bio nam je mlađi stoper kadeta – Marino Labrović koji se osvrnuo na atmosferu u svlačionici, trenera i uvjete treniranja i istaknuo da rezultati nisu primarni već rad i zalaganje na putu odrastanja u pravog igrača:

Ova sezona je bila dosta zadovoljavajuća. Naporno smo radili na pripremama i uz dosta loše uvjete treniranja ostvarili dobar rezultat. Dosta smo napredovali i razvili se u prilično dobru ekipu. Atmosfera u svlačionici je bila odlična. Svi smo se dobro nadopunjavali i korektno radili. Tu je također i naš trener koji nas je vodio, ispravljao naše greške i bio nam potpora kroz cijelu sezonu. Rezultat je mogao biti puno bolji, ali ni rezultat uvijek nije važan. Bitan je rad i zalaganje na treninzima i na poslijetku se nadam da ćemo sljedeće sezone imati puno bolje uvjete i rezultate!

Predsjednik Junaka Dujo Maleš također je čestitao kadetima na zapaženim rezultatima i istaknuo da su oni zalog naše budućnosti i najbitnija karika samoga kluba:

Neizmjerno sam ponosan na mlade Junake koji su junački izgurali sezonu s odličnim plasmanom i odličnim rezultatima. Stoga im želim uputiti jedno veliko hvala jer su oni zalog naše budućnosti. Želim se zahvaliti i treneru kadeta Zlatku Runji koji je marljivo radio s momcima i bio im pravi sportski primjer, a nadasve prijatelj i osoba od povjerenja. Nadam se da će kvaliteta koju Junakova škola posjeduje u budućnosti još i više biti pokretačka snaga prve momčadi.

Pred mladim Junacima sada se nalaze brojni turniri o čemu ćemo detaljnije pisati uskoro. Ne sumnjamo da će ponovno ostvariti odlične rezultate!

Još jednom, BRAVO KADETI !!!