Kadetkinje rukometnog kluba Sinj šeste na završnici u Umagu

Piše: Josip Grčić

Kadetkinje rukometnog kluba Sinj od četvrtka do nedjelje bile su sudionice završnog natjecanja za kadetkinje u Umagu u konkurenciji dvanaest ekipa iz cijele Hrvatske. Sinjanke su na kraju bile šeste…

Umaška dvorana Stella Maris bila je domaćin završnice kadetskog prvenstva na kojeg su otputovale i Sinjanke raspoređene u grupu B s Lokomotivom, Trogirom i rukometašicama Koke.

U prvom su susretu, u četvrtak, Sinjanke u tijesnoj završnici poražene od Trogiranki (20:18), a potom su, u petak, upisale i dvije pobjede – protiv Lokomotive (19:14) te uvjerljivo slavlje s Kokom (22:9). Smjestilo je to kadetkinje pod vodstvom trenera Josipa Borozana na drugo mjesto skupine nakon Lokomotive koja je imala bolju gol razliku.

U nastavku natjecanja Sinjanke su poražene od vršnjakinja iz Splita dok je posljednjeg dana, u nedjelju, upisana pobjeda i poraz. U prvom su ogledu sinjske kadetkinje nadigrale rukometašice Zameta, a za kraj upisale poraz protiv Podravke čemu je kumovao i raspored koji je Sinjankama donio dva teška meča u razmaku od svega dva sata.

Šesto mjesto, na kraju, pripalo je našim kadetkinjama dok je ekipa Splita odnijela pobjednički pehar. Na drugom mjestu našle su se rukometašice Sesveta Agroproteinka dok je trećeplasirana bila Podravka.

Veliko priznanje dobila je sinjska rukometašica Maja Bilandžić koja je na poziciji vanjskog bila u sedmorci cijele završnice.