Kup Krešimira Ćosića: izmijenjeni i pomlađeni Alkar u gostima kod Zaboka

Autor: Josip Grčić / Foto: Antonio Mirko Macan

Nakon dva odigrana kola u konkurenciji niželigaških klubova u trećem se, u Kupu Krešimira Ćosića, priključuju i prvoligaši, a jedna od zanimljivijih utakmica osmine natjecanja je susret u Zaboku – istoimenog domaćina i sinjskog Alkara. Nakon blagdanske stanke Sinjani su oslabljeni za dva imena dok je kod domaćina u prijelaznom roku “sletjelo” poznatije košarkaško lice iz redova Zadra…

Poraz u Splitu Sinjani nisu doživjeli kao preveliku “tragediju”, jer svima je jasno da uz ozlijeđenih par pojedinaca, a samim time i manjak kvalitetnih igrača u rotaciji, plus nakupljeni umor, nemaju razloga i vremena za pogled u prošlost koja je itekako, s ne tako davnim odmakom, bila zanimljiva. Naime, trener Srđan Helbich u nastavak će bez Josipa Bobana i Krešimira Eleza s kojima je Uprava sporazumno raskinula ugovore jer spomenuta dvojica nisu bila zadovoljna angažmanom na parketu.

Razmišljalo se, po neslužbenim informacijama, i o ponovnom dovođenju Leverenzela Bootha, kojem je prošla sezona u Alkaru bila “odskočna”, ali prevelike ambicije uz potraživanja iznad mogućnosti brzo su stopirali tu želju pa će tako slova “sinjske knjige” pasti na nova, mlada i domaća imena, koja su svoje briljantne nastupe upisivali u drugoj momčadi Alkara – Ivana Jurelu i Dina Jukića-Bračulja.

Žalosti i činjenica kako je sinjska momčad, zbog ozljede u toj posljednjoj utakmici sa Splitom, ostala bez perspektivnog Petra Žapera do kraja sezone koji će, po najnovijim informacijama, morati svoju košarkašku priču pauzirati i na duže vrijeme, a nakon operacije bit će poznat rasplet svega, pa čak i vrlo vjerojatno potpuni kraj borbe “pod koševima”.

Sinjani se ove sezone uzdignutih ruku nisu vraćali s gostovanja, svi bodovi skupljeni su u domaćem okružju, a izazov, vrijedan nastavka natjecanja u Kupu, bit će u Zaboku. Zanimljivo, jer će se potpuno isti susret odigrati i tjedan dana kasnije u nastavku HT-Premijerligaškog natjecanja.

Klupu Zaboka je na početku nove sezone preuzeo 37-godišnji Ivan Tomas koji je sa svojom ekipom zauzeo šesto mjesto lige s isto toliko pobjeda na kontu. U prijelaznom roku iz Zaboka je svoj košarkaški put u Austriji nastavio centar Marino Šarlija dok je, zanimljivo, redove Zabočana pojačao Luka Tomas, brat glavnog trenera koji je došao iz Zadra.

U mnoštvu zanimljivih činjenica je i ona od prije svega nekoliko tjedana kada je na otvaranju sezone, još u staroj košarkaškoj dvorani, Kanaet sa zvukom sirene pogodio za veliko slavlje Alkara nad Zabokom rezultatom 84:82 i dao dovoljan povod košarkaškima “sa sjevera” za pokušaj “osvete”.

Susret je na rasporedu u subotu, 12. siječnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku od 19 sati.